Hisenda, Economia i Administració Pública
Ple del Consell

El Consell garantix l'estabilitat en els seus llocs de treball del personal del Departament de Salut de Dénia i la continuïtat de les seues condicions salarials i laborals

23/01/2024
El Consell garantix l'estabilitat en els seus llocs de treball del personal del Departament de Salut de Dénia i la continuïtat de les seues ...
  • La vicepresidenta segona, Susana Camarero, destaca que el Consell està realitzant un “modèlic” procés de reversió que dona “tranquil·litat”, “seguretat” i “confiança” al conjunt de professionals del departament
  • El Ple ha aprovat el decret que regula les condicions laborals del conjunt de la plantilla després de l'extinció del contracte per concessió
  • El Govern Valencià inicia el procediment per a regular ajudes dirigides al foment d'allotjaments per a persones majors en la modalitat de cohousing

El Ple del Consell ha aprovat el decret que regula les condicions laborals del personal del Departament de Salut de Dénia després de l'extinció del contracte de gestió de servici públic per concessió, que finalitza el pròxim 31 de gener, tal com ha informat la vicepresidenta segona i consellera de Servicis Socials, Igualtat i Habitatge, Susana Camarero.

En la compareixença davant dels mitjans de comunicació posterior al ple de l'executiu, Susana Camarero ha subratllat que, amb l'aprovació d'este decret, es dona “tranquil·litat” a la plantilla, perquè es garantix que “tots i cada un dels i de les professionals que es troben a Dénia continuaran amb les mateixes condicions que hui tenen, és a dir, amb els seus mateixos llocs de treball, amb el mateix salari i amb les mateixes condicions laborals”.

La vicepresidenta ha indicat en este sentit que, a diferència “d'exemples de reversió” protagonitzats per l'anterior govern, el del Departament de Dénia “s'està realitzant d'una manera diligent, pactada i acordada amb professionals i alcaldes de la zona”. Es tracta, ha agregat, d'un “procés modèlic i ordenat” que contrasta amb el “nyap” anterior i que el que busca és “aportar seguretat i estabilitat al conjunt de la plantilla”.

A partir del dia 1 de febrer el Departament de Salut de Dénia passarà a ser gestionat de manera directa per la Conselleria de Sanitat, i el personal que hi exercix la seua labor s'integrarà en la plantilla del Sistema Valencià de Salut.

En concret, Sanitat crearà més de 1.700 places per a integrar el personal subrogat de l'empresa concessionària. Per a fer-ho, està prevista una inversió de més de 92 milions d'euros, que permetrà garantir la qualitat assistencial en el Departament de Salut de Dénia. A més, la plantilla es completa amb 287 llocs de personal estatutari que ja formen part d'este departament.

A través d'este decret, es regula el règim jurídic que ha d'aplicar-se al personal laboral que assumix la Generalitat després de la subrogació. En este sentit, establix el marc normatiu que determina la naturalesa laboral de la relació d'ocupació, les condicions de treball, així com el fet d'ocupar places de naturalesa estatutària de manera transitòria, sempre que no hi hagen causes legals d'extinció, i la forma de provisió d'estos llocs en el cas de quedar vacants. 

Al mateix temps, la norma regula el dret d'excedència del personal estatutari d'institucions sanitàries i dependent de la Conselleria de Sanitat que en el seu moment va optar per esta situació. S'establix així el marc jurídic necessari per a regular la relació laboral del personal del Departament de Salut de Dénia una vegada es formalitze el model de gestió directa per part de la Conselleria de Sanitat. 

Allotjaments cohousing

D'altra banda, el Consell ha sigut informat de l'inici del procediment d'elaboració del projecte d'ordre d'ajudes per al foment d'allotjaments i habitatges per a persones majors, a través de la modalitat de cohousing.

Les ajudes s'inscriuen en un programa dirigit a fomentar l'increment del parc d'habitatge en lloguer assequible o social a través d'allotjaments temporals, modalitats residencials tipus cohousing, habitatges intergeneracionals i altres similars, tant en entorns urbans com en entorns rurals.

Com ha explicat la vicepresidenta, es tracta d'una experiència pilot que el Govern Valencià vol anar explorant per als majors de 65 anys, ja que fomenta la seua autonomia i independència al mateix temps que permet lluitar contra la soledat no desitjada.

Per a instrumentar esta ajuda, s'inicia el procediment per a l'aprovació de les bases reguladores, així com per a la seua convocatòria en 2024, amb una dotació total prevista de 6,54 milions d'euros (4,36 procedents del Ministeri i 2,18 provinents de la Generalitat) i un caràcter pluriennal que abasta del 2024 al 2027.

Nomenaments

D'altra banda, el Consell, ha nomenat Raquel Aguado Muñoz com a directora general de Representació davant la Unió Europea i les Comunitats Autònomes. 

Raquel Aguado és llicenciada en Dret i màster en Gestió del Comerç Internacional i compta amb una experiència de més de 25 anys en estratègia i mercats internacionals, desenvolupament a la Unió Europea i direcció d'equips multiculturals. 

A més, l'executiu ha acordat els nomenaments, com a vocals en el Consell d'Administració del Port de València en representació de la Generalitat, del director general de Projectes Estratègics, José Luis Díez, i de la directora general d'Internacionalització, Esther Olivas. 

També han sigut designats com a membres del Consell d'Administració del Port d'Alacant, en representació de la Generalitat, el director general d'Innovació, Juan José Cortés, i l'alcalde d'Elx, Pablo Ruz.

Galeria d'imatges

Vídeos relacionats

Talls de veu relacionats

Declaracions de la vicepresidenta segona i consellera de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge, Susana Camarero