President
Fòrum Exceltur

Carlos Mazón: “La Generalitat Valenciana lluitarà perquè la Copa Amèrica torne a casa”

23/01/2024
Carlos Mazón: “La Generalitat Valenciana lluitarà perquè la Copa Amèrica torne a casa”
  • Defén una Comunitat Valenciana oberta el turisme “perquè un poble amb els braços oberts creix més i millor”
  • Advoca per desenvolupar una política turística “juntament amb el sector turístic i no en contra seua”
  • Assenyala la sostenibilitat com un eix estratègic de la política turística del Consell i ressalta que treballarà per a aconseguir l'acreditació de la Comunitat Valenciana com a primera destinació en sostenibilitat turística
  • El president de la Generalitat ha participat en el col·loqui ‘Conéixer per a millorar: Polítiques compromeses per a avançar’ en el 12é Fòrum d'Exceltur
     
Madrid.

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha anunciat hui que “la Generalitat Valenciana lluitarà perquè la Copa Amèrica torne a casa”.

Així s'ha manifestat durant la seua participació en el col·loqui ‘Conéixer per a millorar: Polítiques compromeses per a avançar’ en el 12é Fòrum Exceltur on ha explicat els principals eixos en matèria turística que s'estan duent a terme a la Comunitat Valenciana. 

Durant la seua intervenció, el cap del Consell ha defés una Comunitat Valenciana oberta al turisme davant de la visió de l'anterior govern de Ximo Puig “perquè un poble amb els braços oberts creix més i millor”. 

Així, ha reivindicat la supressió de la taxa turística en la Comunitat Valenciana amb la qual trasllada als turistes el missatge que “són benvinguts i no molesten”, alhora que ha advocat per una política turística desenvolupada “juntament amb el sector turístic i no en contra seua”.

El president de la Generalitat ha posat com a exemple d'infracció d'un govern que actua en contra del sector turístic la pèrdua de la Copa Amèrica a València. En este sentit, ha avançat que “lluitarà perquè torne a casa” i ha defés que la competència és perfectament compatible amb cooperar com a gran destinació perquè “competir ens fa millors”.

Igualment, ha subratllat la visió consolidada del sector turístic de la Comunitat que “el turista de qualitat no és el que més gasta, sinó el que conta a tot el món que s'ho ha passat bé i està disposat a repetir”.


Sostenibilitat: eix estratègic de la política turística del Consell

El president de la Generalitat també ha assenyalat la sostenibilitat com un eix estratègic de la política turística del Consell, no solament a través d'incentius fiscals per als establiments que invertisquen en sostenibilitat energètica, sinó en la importància d'acreditar la Comunitat Valenciana com a destinació sostenible. En eixe sentit, ha subratllat que treballarà per a convertir la Comunitat Valenciana en la primera autonomia d'Espanya a aconseguir el certificat AENOR de sostenibilitat turística.

Igualment, ha defés l'equilibri entre promoció i planificació i ha apuntat que el govern que presidix està avançant “amb polítiques reals i fiscals” per a acabar amb un debat “més que superat” sobre el turisme de masses. En esta línia, ha apuntat que gràcies a models turístics com el de Benidorm “hi ha molta gent que ha pogut permetre's les vacances a Espanya”.

Finalment, ha subratllat la professionalitat del sector turístic a la Comunitat Valenciana i ha defés la indústria turística com una “indústria igual d'important que la resta”.

En el panell ‘Conéixer per a millorar: Polítiques compromeses per a avançar’ del 12é Fòrum Exceltur, el cap del Consell ha participat juntament amb el president del Govern de Canàries, Fernando Clavijo; el president d'Exceltur i CEO de Meliá Hotels International, Gabriel Escarrer; el conseller delegat del grup inversor Hesperia, Jordi Ferrer; el director general de Fuerte Hotels i president d'AEHCOS, José Luque; i el president de Binter Canarias, Rodolfo Núñez.

Galeria d'imatges

Vídeos relacionats

Talls de veu relacionats

Declaracions del president de la Generalitat, Carlos Mazón