Presidència

La delegada del Consell a Alacant es reunix amb l'associació Segura Transparente Vega Baja

24/01/2024
La delegada del Consell a Alacant es reunix amb l'associació Segura Transparente Vega Baja
  • Agustina Esteve destaca les inversions de la Generalitat a la comarca del Baix Segura

La delegada del Consell a Alacant, Agustina Esteve, ha mantingut una reunió amb els portaveus de l'associació Segura Transparente Vega Baja, una entitat que té entre els seus principals objectius impulsar la conservació de l'horta i protegir els espais naturals de la comarca.

El portaveu de la plataforma, José Manuel López Grima, ha entregat a la delegada un document que recull el posicionament i les propostes de l'associació en matèria d'aigua, usos del sòl i impuls d'infraestructures per a evitar inundacions, entre altres reivindicacions.

Agustina Esteve ha mostrat la seua total col·laboració amb l'entitat per a adoptar totes les mesures que siguen necessàries per a millorar la qualitat de vida dels veïns del Baix Segura.

En este sentit, la delegada ha recordat que el mes passat la Conselleria d'Agricultura, Ramaderia i Pesca va convocar per 2,5 milions d'euros les ajudes a regants i ramaders perquè adapten les seues explotacions davant el risc d'inundacions al Baix Segura. Les subvencions aniran destinades a comunitats de regants, jutjats d'aigües, sindicats de regs, entitats de regadiu i titulars d'explotacions ramaderes.

L'objectiu de les ajudes, segons ha destacat Esteve, és posar en marxa accions d'adaptació davant del risc d'inundació, amb inversions per a incrementar la resiliència en els municipis del Baix Segura.

Galeria d'imatges