Agricultura, Ramaderia i Pesca
Explotacions agràries

José Luis Aguirre: “Donarem suport al sector agrari perquè supere amb èxit el repte de la implantació del quadern digital”

24/01/2024
José Luis Aguirre: “Donarem suport al sector agrari perquè supere amb èxit el repte de la implantació del quadern digital”
  • El conseller ha inaugurat a Moncada la I Jornada sobre Quadern Digital per a Titulars d'Explotacions Agràries, a la qual seguirà una altra este dijous a Alacant i el divendres a Castelló

 

El conseller d'Agricultura, Ramaderia i Pesca, José Luis Aguirre, s'ha compromés a donar tot el seu suport tant als productors professionals com als xicotets agricultors davant de la implantació del quadern digital: “Treballem junts perquè el nostre sistema agrari supere amb èxit este repte i aconseguim demostrar que, amb treball, el sector té molt de futur a la nostra regió”.

Així ho ha anunciat durant la inauguració a Moncada de la I Jornada sobre el Quadern Digital per a Titulars d'Explotacions Agràries, la primera que se celebra a Espanya, i a la qual hi seguirà una nova este dijous a Alacant i una altra el divendres a Castelló.

Durant la seua intervenció, a la seu de l'Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA), el conseller ha subratllat que “la implantació del quadern d'explotació digital és un dels reptes més importants als quals han d'enfrontar-se els nostres agricultors en els pròxims temps”.

Es tracta, al seu paréixer, d'una mesura “molt controvertida i no exempta de polèmica per a un sector que no acaba de comprendre determinades decisions i imposicions, sobre les quals veu més traves i complicacions burocràtiques que avantatges”.

En paraules d'Aguirre, “les normatives europees imposen als nostres productors obligacions per a les quals no estan encara preparats”.  “A més, tracten els agricultors valencians de la mateixa manera que als grans productors europeus o d'altres regions espanyoles, quan ací tots som coneixedors que la nostra realitat és ben diferent”, ha puntualitzat el conseller.

José Luis Aguirre ha reiterat el seu suport a tot el sector perquè continue amb la seua activitat, atés que “ens agrade més o menys, l'entrada en vigor del quadern pareix ja una realitat molt pròxima”.

“Treballarem per a convertir el que es percep com un desavantatge, en una oportunitat que ens permeta optimitzar la presa de decisions, millorar la planificació i, amb això, augmentar la rendibilitat de les nostres explotacions”, ha assegurat.

Jornada pràctica

Amb estes primeres jornades es pretén mostrar les ferramentes que ajudaran els agricultors a aconseguir estos objectius.

Així, les jornades es plantegen d'un mode pràctic, de manera que no solament es posa l'accent en allò que competix a l'Administració pública, sinó que, gràcies a la col·laboració de les empreses tecnològiques participants, es donen a conéixer exemples pràctics d'aplicacions que pretenen facilitar la gestió del quadern d'explotació. 

En la jornada d'este dimecres en l'IVIA han intervingut tres titulars d'explotacions agràries, juntament amb tècnics d'explotació i experts de la Conselleria d'Agricultura, i s'han presentat diverses ferramentes informàtiques per part d'empreses de desenvolupament de programari per al compliment del quadern digital.

Galeria d'imatges

Talls de veu relacionats

Declaracions del conseller d'Agricultura, Ramaderia i Pesca, José Luis Aguirre