Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport
Les Arts és Simfònic

Heras-Casado dirigix a Les Arts obres de Brahms, Mendelsohn i Wagner amb l'Orquestra de la Comunitat Valenciana

24/01/2024
Heras-Casado dirigix a Les Arts obres de Brahms, Mendelsohn i Wagner amb l'Orquestra de la Comunitat Valenciana
  • Després d'inaugurar el Festival de Bayreuth amb Parsifal, el director espanyol presenta a València ‘Preludi’ i ‘Encantaments del Divendres Sant’, de l'òpera wagneriana
  • El programa inclou Simfonia Núm. 5 ‘De la Reforma’, de Mendelssohn-Bartholdy, inèdita en el repertori de la formació titular de Les Arts

 

El Palau de les Arts Reina Sofia reprén la seua programació simfònica en 2024 amb Pablo Heras-Casado, que dirigix l'Orquestra de la Comunitat Valenciana (OCV) en un programa de tall romàntic, amb obres de Brahms, Mendelssohn-Bartholdy i Wagner, el pròxim 2 de febrer.

El director d'orquestra granadí, considerat com una de les batutes del nostre país amb més  projecció internacional, torna a Les Arts després de convertir-se el passat estiu en el primer espanyol a inaugurar el centenari Festival de Bayreuth. 

Després del seu memorable Parsifal en la meca wagneriana, Heras-Casado dirigirà amb l'OCV ‘Preludi’ i ‘Encantaments del Divendres Sant’ d'esta obra, amb la qual Wagner es va acomiadar de l'òpera, d'acord amb la temàtica de la temporada simfònica 2023-2024, dedicada a les obres crepusculars dels més grans compositors.

Després del ‘Preludi’ del festival sacre de Richard Wagner, Heras-Casado tancarà la primera part del concert amb Variacions sobre un tema de Haydn op. 56a, considerada la primera obra orquestral d'envergadura de Brahms.

Iniciarà la segona part amb ‘Encantaments del Divendres Sant’, a la qual seguirà un dels seus compositors fetitxe del mestre granadí, sobre els quals ha consolidat la seua exitosa carrera, Felix Mendelssohn-Bartholdy, de qui ha seleccionat l'espiritual Simfonia 5 ‘De la Reforma’, denominada així per ser composta en ocasió al tricentenari de la Conferència d'Augsburg de 1530, en la qual es va definir la doctrina de l'Església Luterana. 

La simfonia, inèdita en el repertori de l'OCV, convida al recolliment religiós ja des de l'andante inicial, amb l'aparició de la seqüència del ‘Dresdner Amen’ que també inspirarà més tard a Wagner en el leitmotiv del Greal en Parsifal.
 
Les entrades per al concert de Pablo Heras-Casado estan disponibles a partir de 27 euros.

Galeria d'imatges