Agricultura, Ramaderia i Pesca
Pesca

José Luis Aguirre: “El sector pesquer de Castelló reforça la seua representativitat amb el retorn de les confraries de Benicarló, Borriana i Vinaròs a la Federació”

24/01/2024
  • El conseller d'Agricultura, Ramaderia i Pesca valora l'acord d'unitat dels pescadors de la província de Castelló i els anima a donar un nou impuls a l'entitat

El conseller d’Agricultura, Ramaderia i Pesca, José Luis Aguirre, ha afirmat que “el sector pesquer de Castelló reforça la seua representativitat amb el retorn de les confraries de pescadors de Benicarló, Borriana i Vinaròs a la Federació Provincial de Confraries de Pescadors de Castelló (Fedcopesca)”.

A més, José Luis Aguirre ha destacat “el diàleg com a factor d’èxit per a generar la unitat que el sector necessitava a la província de Castelló, i arribar a acords que són interessants per a totes les parts”.

“Un sector unit amb una sola veu”, hi ha afegit Aguirre, “té més força i eficàcia en la seua relació amb la societat i amb les administracions públiques per a la consecució dels seus objectius”.

Així mateix, el conseller ha expressat la “conveniència d’aprofitar el moment per a donar un nou impuls a l’entitat, treballant tots junts, incloent-hi el suport de la Conselleria, i generar un lideratge cohesionador emanat de la voluntat sobirana dels seus membres”.

En este sentit, el conseller ha assenyalat que “davant dels desafiaments que té el sector pesquer a Castelló i tota la Comunitat Valenciana, la unitat genera una fortalesa que és necessària per a decidir sobre el futur dels armadors i els pescadors”.

A la província de Castelló hi ha 158 embarcacions dedicades a la pesca d’arts menors, arrossegament, cércol i palangre.