President
Fitur

Carlos Mazón destaca l'aliança entre sector turístic i Generalitat per a consolidar el lideratge de la destinació Costa Blanca

24/01/2024
Carlos Mazón destaca l'aliança entre sector turístic i Generalitat per a consolidar el lideratge de la destinació Costa Blanca
  • Subratlla “la coordinació i la capacitat de treball” de la indústria per a posicionar-se com una de les principals destinacions turístiques
  • El president de la Generalitat ha participat en la presentació de les fites turístiques de 2023 i dels nous reptes del Patronat Costa Blanca
     
Madrid.

El president de la Generalitat, Carlos Mazón ha destacat, durant la presentació de les fites turístiques de 2023 i dels nous reptes del Patronat Costa Blanca, l'aliança entre sector turístic i Generalitat per a consolidar el lideratge de la destinació Costa Blanca.

El cap del Consell ha considerat com “un gran valor” del sector turístic de la Comunitat Valenciana “la humilitat i la unitat” amb la qual treballa diàriament, així com “la coordinació i la capacitat de treball” per a posicionar-se com una de les principals destinacions turístiques.

Així mateix, s'ha referit als bons resultats obtinguts pel sector durant 2023 i ha mostrat la seua esperança que siguen superats en 2024, a la qual cosa contribuirà la supressió de la taxa turística, derogada recentment pel Consell amb la finalitat de continuar atraient visitants.

Durant la seua intervenció, Mazón s'ha referit a l'esforç per mantindre la competitivitat així com a la diversitat de l'oferta turística de la Costa Blanca i de la Comunitat Valenciana que compta amb “platges sostenibles i atractives, la província més muntanyenca d'Espanya, rutes d'interior, o la seua riquesa gastronòmica”.

Per la seua part, el president de la Diputació d'Alacant i president del patronat Costa Blanca, Toni Pérez, ha assenyalat l'objectiu de consolidar-se com una destinació turística intel·ligent “apostant per la digitalització, la intel·ligència artificial i la intel·ligència natural”. En este sentit, ha explicat que els principals eixos d'actuació seran l'accessibilitat, la innovació i la tecnologia, la digitalització i la sostenibilitat ambiental, econòmica i social.

Cal destacar que la destinació Costa Blanca atrau el 45,7 % del total de viatgers que es dirigixen a la Comunitat Valenciana, i que en 2023 ha incrementat en 4,1 punts percentuals els registres d'ocupació de 2019.

Galeria d'imatges

Vídeos relacionats

Talls de veu relacionats

Declaracions del president de la Generalitat, Carlos Mazón