Agricultura, Ramaderia i Pesca
Sanitat avícola

Agricultura dona la mà al sector avícola valencià perquè mantinga la seua posició de lideratge en la indústria espanyola

25/01/2024
  • El conseller ha inaugurat el IX Curs de Sanitat Avícola que reunix veterinaris i professionals interessats en les noves ferramentes de diagnòstic i prevenció
  • Aguirre critica que “Europa cada vegada asfixia més els ramaders sense tindre en compte que són ells els qui mantenen la subsistència de la població”

El conseller d'Agricultura, Ramaderia i Pesca, José Luis Aguirre, ha assenyalat el sector avícola valencià com “el sector ramader més professionalitzat de la nostra regió”.

Durant la inauguració del IX Curs de Sanitat Avícola a Alfara del Patriarca, Aguirre ha recordat que “el sector avícola valencià demostra cada dia la seua importància i es manté com un dels sectors líders de la nostra economia, per la qual cosa se situa també en els primers llocs de la indústria avícola espanyola”.

Per això, ha afegit, “des de la Conselleria d'Agricultura els donem la mà per a continuar treballant conjuntament, creant una xarxa robusta que ens permeta mantindre, i fins i tot incrementar, esta posició de lideratge, afrontant amb fortalesa qualsevol desafiament que puga presentar-se en un futur”.

Aguirre ha criticat en la seua intervenció que “Europa cada vegada asfixia més els ramaders, sense tindre en compte que ells són en realitat els que mantenen la subsistència de la població, com així va quedar demostrat en la pandèmia, i també els asfixia amb les seues noves polítiques com ‘De la granja a la taula’, o les projectades per l'agenda 2030”.

Diagnòstic i prevenció

El conseller ha valorat molt positivament la celebració d'este curs, que reunix veterinaris i tècnics avícoles interessats en les noves eines de diagnòstic i prevenció, i ha lamentat “les complicades exigències que la normativa de sanitat i benestar animal han imposat, i la gran despesa que esta adaptació ha requerit”. “Trobar hui en un fòrum com este tants professionals, ens demostra que el sector té per davant un gran futur”.

El paper de tots estos experts, garants de la sanitat avícola, és fonamental perquè els ramaders valencians puguen continuar produint aliments de la millor qualitat i de la màxima seguretat alimentària. “És per això que, des de la Conselleria d'Agricultura, volem secundar tot este tipus d'iniciatives de transferència de coneixements, que enfortisquen els nostres professionals i, amb això, els nostres ramaders”, ha agregat Aguirre.

Al llarg de dos jornades, celebrades a la Universitat CEU Cardenal Herrera, en col·laboració amb el Centre Qualitat Avícola de la Comunitat Valenciana (CECAV), es desenvoluparan sessions teòriques i pràctiques de la mà de ponents nacionals i internacionals de primer nivell.

Temes com la vacuna contra la influença aviària o els microorganismes emergents componen part d'un programa que inclou tallers de diagnòstic ràpid en granja amb immunocromatografia o necròpsies en aus de corral, així com xarrades sobre salmonel·la, control de malalties, resistències a antibiòtics o sostenibilitat en la producció avícola.

Galeria d'imatges