Sanitat
Congrés sindicat mèdic

Marciano Gómez destaca el diàleg amb els sindicats per a conciliar els drets dels professionals amb la salut dels valencians

25/01/2024
Marciano Gómez destaca el diàleg amb els sindicats per a conciliar els drets dels professionals amb la salut dels valencians
  • El conseller de Sanitat inaugura el V Congrés Internacional de Sindicats Mèdics al Col·legi de Metges d'Alacant
  • La formació acadèmica i capacitat científica puntuarà per damunt del valencià en les pròximes OPO i borses d'ocupació de Sanitat
  • Sanitat posa en marxa un conjunt de mesures per a millorar les condicions laborals i fidelitzar els professionals del sistema de salut

El conseller de Sanitat, Marciano Gómez, ha destacat “la importància del diàleg amb els sindicats mèdics per a aconseguir el repte de conciliar i equilibrar els drets dels professionals amb la salut dels valencians”, durant la inauguració del V Congrés Internacional de Sindicats Mèdics.

Segons ha manifestat el conseller, “entre els meus objectius prioritaris hi ha compaginar el dret sagrat a la salut que tenen els ciutadans i ciutadanes de la Comunitat Valenciana amb la millora de les condicions laborals dels professionals que exercixen la seua labor en el sistema públic sanitari”.

Així ho ha expressat durant la seua intervenció en este congrés que ha reunit nombrosos professionals sanitaris, i que ha sigut organitzat pel Sindicat Mèdic de la Comunitat Valenciana, CESM CV al Col·legi Oficial de Metges d'Alacant.

En este sentit, el conseller ha agraït als representants dels sindicats, i en este cas al sindicat dels metges, “la important labor que exercix des de fa 40 anys, obrint les portes i aconseguint beneficis i millores de les condicions laborals per als professionals”.

Per això, el conseller ha recordat que des de la Conselleria de Sanitat s'està treballant en una sèrie de mesures per a fidelitzar els professionals “però no solament volem millorar les condicions del personal actual, sinó que estem treballant també per a atraure més professionals que vulguen exercir la seua labor en el nostre sistema de salut i augmentar així la plantilla”.

Respecte a això, Marciano Gómez ha insistit en la importància de conjuminar esforços entre tots per a reclamar al Ministeri de Sanitat que augmente les places MIR. “En estos moments, tenim places que estan pressupostades però que no podem cobrir per la falta de professionals, per la qual cosa és necessari que treballem de manera conjunta per a captar més personal”. De fet, segons ha reiterat el conseller, “per part meua continue insistint al Ministeri perquè convoque un consell interterritorial específic i també sol·licite un increment de places MIR”.

Millores condicions dels professionals

La Conselleria de Sanitat ha posat en marxa una sèrie de mesures orientades a facilitar l'accés del professional al sistema sanitari públic valencià, fidelitzar el personal ja existent, així com millorar la conciliació entre la vida familiar i laboral.

De fet, en les pròximes OPO i borses d'ocupació, el valencià serà un mèrit, “però es puntuarà per damunt de l'idioma la formació acadèmica i la capacitació científica dels professionals, ja que volem els millors, i eixos són els més capacitats per a cada lloc, al marge de l'idioma que parlen” ha indicat Gómez.

D'altra banda, una altra de les mesures és la jornada laboral de 35 hores setmanals per a l'any que ve 2025. Així mateix, el conseller ha puntualitzat altres dos mesures que s'implantaran enguany. D'una banda, als MIR que finalitzen enguany se'ls oferirà un contracte laboral de tres anys i, a més, la Conselleria està treballant en un nou marc normatiu que tindrà en compte les necessitats específiques dels departaments de salut amb places de difícil cobertura.

Finalment, el conseller s'ha dirigit als facultatius per a incidir en la importància que té el pacient, com a eix del sistema de salut. “Som una professió vocacional, humanística, hem de tindre capacitat de sacrifici i hem de saber que l'essència del nostre treball és la relació metge-pacient. Sense pacients no estaríem nosaltres”, ha assenyalat.

Galeria d'imatges