President
Fitur 2024

Carlos Mazón destaca el compromís del Consell amb el turisme LGTBIQ+ en una Comunitat Valenciana “oberta al món”

25/01/2024
  • Subratlla que no es tracta només d'un producte turístic sinó “d'un producte de valors, de solidaritat, de transversalitat i de diversitat”

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha visitat l'estand de la Comunitat Valenciana en Fitur LGBT+ on ha assenyalat el compromís del Consell amb el turisme LGTBIQ+ en una Comunitat Valenciana “oberta al món”.

Així, ha destacat que el turisme LGTBIQ+ “ens enriquix a tots” i s'ha referit a este no solament com un producte turístic, sinó com “un producte de valors, de solidaritat, de transversalitat i de diversitat”.

Cal esmentar que durant 2024 la Generalitat potenciarà la promoció d'este segment turístic en els principals esdeveniments nacionals i internacionals amb l'objectiu de consolidar la Comunitat Valenciana com una destinació turística oberta, acollidora i diversa. 

Així, dins de les accions previstes per a enguany destaca la participació amb carrossa pròpia en les celebracions de l'Orgull de València, Madrid i Alacant. En la promoció internacional, la Comunitat Valenciana participarà amb un estand en l'espai Pink Corner de la fira ITB de Berlín i estarà present en el dia de l'Orgull Gai a Brussel·les, Colònia, Hamburg o Manchester. A més, es realitzarà un viatge per a agents i mitjans suïssos LGTBIQ+. La Comunitat Valenciana reivindicarà en estos esdeveniments la celebració a València dels Gay Games en 2026.

Així mateix, la Generalitat pròximament llançarà la marca ‘Orgull de Comunitat’ com a valor unificador per a totes les campanyes que es duran a terme durant esta legislatura en matèria de diversitat, amb l'objectiu de fomentar la inclusió i el reconeixement de les persones LGTBIQ+ a la Comunitat Valenciana. 

Cal recordar que Turisme Comunitat Valenciana és membre de la IGLTA (International Gay and Lesbian Travel Association), principal organització global dedicada al turisme LGBTQ+, la qual cosa suposa, a través del seu web, un aparador molt rellevant per als turistes d'este segment. 

L'oferta LGTBIQ+ de la Comunitat Valenciana compta amb un estand de 18 m² en Fitur, en el qual, a més de Turisme Comunitat Valenciana, participen Visit València, Diputació de València, Costa Blanca i Benidorm.