Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport
IVC Arts escèniques

L'Institut Valencià de Cultura presenta al Teatre Principal de Castelló la comèdia ‘Picasso (rey, monstruo y payaso)’

26/01/2024
L'Institut Valencià de Cultura presenta al Teatre Principal de Castelló la comèdia ‘Picasso (rey, monstruo y payaso)’
  • L'espectacle, dirigit a públic adult, es representa este diumenge 28 de gener, a les 19.00 hores
  • L'Auditori i Palau de Congressos de Castelló rep la música de Sandra Carrasco & Álvaro Sola dins del cicle ‘Un món de músiques’

La Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport, a través de l'Institut Valencià de Cultura (IVC), programa este diumenge, 28 de gener, a les 19.00 hores, la comèdia Picasso (rey, monstruo y payaso) al Teatre Principal de Castelló. 

La reconeguda companyia Rhum&Cia presenta esta peça teatral, en la qual s'interroga la història d'un geni com Picasso que va travessar diferents èpoques i estils. Es tracta d'una posada en escena tan cuidada com divertida, amb alguna pinzellada d'alegre melancolia. 

L'obra ens presenta el pintor malagueny com el gran triomfador del segle XX, un artista bohemi, exitós i fascinant, que viu un perpetu homenatge. En la celebració d'una festa arriba una visita inesperada: els pallassos de Rhum&Cia acompanyats de Ramón Gómez de la Serna, poeta, cronista de circ i amic de Picasso. 

Serà Gómez de la Serna qui comence a plantejar en l'escenari preguntes sobre el pintor: Què oculta Picasso darrere de la màscara d'arlequí? Per què somiava amb minotaures? Era un truà o era un senyor? 

Amb este espectacle, la companyia Rhum&Cia tanca la commemoració del 50 aniversari de la mort de l'artista malagueny que s'ha commemorat durant l'any 2023. 

L'obra, l'autoria de la qual és de Maria Folguera i Rhum&Cia, està dirigida per Joan Arqué i interpretada pel mateix Arqué, Jordi Martínez, Piero Steiner, Mauro Paganini, Queralt Albinyana, Xavi Lozano i Lluc Armengol.

Este espectacle, que està recomanat per a majors de 14 anys, forma part de l'abonament cultural d'hivern del Teatre Principal de Castelló. Les entrades per a esta representació tenen un preu de 3 a 20 euros i poden adquirir-se en taquilla o en la taquilla en línia de l'IVC.

Sandra Carrasco & Álvaro Sola, a l'Auditori de Castelló 

D'altra banda, este dissabte 27 de gener, a les 20.00 hores, tindrà lloc a la sala Manuel Babiloni de l'Auditori i Palau de Congressos de Castelló el concert de Sandra Carrasco & Álvaro Sola.

El cicle ‘Un món de músiques’ presenta esta parella musical amb l'espectacle Recordando a Marchena + Puñales. Un concert en el qual el flamenc i l'experimentació, el tradicional i el no ortodox caminen de la mà. 

Les veus sorprenents dels artistes convergixen per a, amb els seus propis matisos i amb la guitarra de David de Arahal, retre un homenatge al cante i món del cantaor flamenc Pepe Marchena.

Les últimes entrades a la venda, a un preu únic de 10 euros, poden adquirir-se en taquilla o en la pàgina web de l'IVC .

Cal recordar que amb la visita al Museu de Belles Arts de Castelló o l'Espai d'Art Contemporani de Castelló (EACC) s'obté un tiquet ‘Entrada i +’ que permet comprar, a les taquilles del Teatre Principal de Castelló o de l'Auditori de Castelló, entrades per als espectacles amb un descompte que pot arribar fins al 50 %. 

Galeria d'imatges