President

Carlos Mazón apel·la a "la unitat, l'estratègia i la lògica" per a obrir una nova etapa de creixement, cohesió i normalitat política a la Comunitat Valenciana

26/01/2024
Carlos Mazón apel·la a 'la unitat, l'estratègia i la lògica' per a obrir una nova etapa de creixement, cohesió i normalitat política a la ...
  • Aposta pel diàleg per a aconseguir acords “que vagen més enllà de resultats electorals”
  • Demana als polítics anteposar la convivència i el bé comú, allunyant-se d'extremismes 
  • Subratlla que després d'“anys de desequilibri” s'ha produït el canvi a la Comunitat Valenciana, que torna a ser “exemple d'equilibri i de sensatesa” 
  • Lamenta que en el Govern central “eixim a una vergonya per setmana” i que la situació “només pot anar a pitjor”
  • El president de la Generalitat ha participat en la trobada ‘Somos más’ organitzat pel diari Las Provincias
     

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha apel·lat a “la unitat per a aconseguir objectius comuns, a l'estratègia per a emprendre apostes col·lectives i a la lògica de l'equilibri i la sensatesa” per a obrir una nova etapa de creixement i cohesió social a la Comunitat Valenciana.

Carlos Mazón ha fet estes declaracions en la trobada ‘Somos más’ de Las Provincias, en la qual ha analitzat el lideratge i els reptes de futur de la Comunitat Valenciana i ha fet una aposta per actuar amb “sentit comú i trellat”.

Carlos Mazón ha realitzat una crida a tota la societat valenciana i als seus  representants polítics per a “superar les etiquetes” i projectar-se cap al futur des d'una “visió assenyada i tranquil·la”, que antepose el diàleg en qualsevol context “per difícil que parega”.

Així, ha apostat per recuperar per als valencians una “senda de certeses i estabilitat en la defensa de les coses comunes” i ha defés que és possible arribar a acords que “vagen més enllà del resultat electoral o de la composició de les Corts”. 

Sobre este tema, el cap del Consell ha animat a “fugir de la supèrbia” i apostar per la convivència per a respondre als reptes de la societat valenciana allunyant-se d'extremismes, i ha rebutjat tant el “xovinisme” com el “meninfotisme”.

Exemple d'equilibri

Durant la seua intervenció, Carlos Mazón ha elogiat “l'ànim i l'energia” que caracteritzen la societat valenciana i ha apuntat que esta “té clares les seues prioritats, les seues necessitats i les seues exigències”. El cap del Consell ha incidit en què “hi ha objectius comuns on hem de focalitzar els esforços” perquè la Comunitat Valenciana siga un referent.

En esta línia, Carlos Mazón ha destacat que, després d'“anys de desequilibri”, s'ha produït el canvi a la Comunitat Valenciana que torna a ser “exemple d'equilibri i de sensatesa”.

En este sentit, el president de la Generalitat ha reivindicat la labor de Consell per ser un govern “que complix, que diu la veritat” i que treballa per a fomentar la “llibertat i la identitat de la Comunitat Valenciana”.

Així, Carlos Mazón ha destacat algunes fites aconseguides en estos sis mesos de govern com la derogació de la taxa turística, l'eliminació tant de l'impost de successions com de l'impost de la mort, l'aposta per la reducció de l'estructura administrativa i el nombre d'assessors, l'impuls de la sanitat amb mesures en l'atenció primària,  el Pla de salut mental o la reducció d'un 52 % de la llista d'espera quirúrgica de pacients amb prioritat 1, i la reivindicació i identificació de les necessitats de la Comunitat en matèria de connexions, dèficit hídric o finançament.

Segons Carlos Mazón, eixe consens i estabilitat del qual disfruta la Comunitat Valenciana contribuirà a atraure “talent, convivència i prosperitat”.

En clau nacional

El president també s'ha referit a l'actualitat nacional i ha lamentat que en el Govern central “eixim a una vergonya per setmana” i que la situació “només pot anar a pitjor”.

Per a Carlos Mazón, la situació a Espanya evidencia que “tots els advertiments que vam fer estaven justificats”, en referència a les conseqüències que estan tenint “els pactes i cessions” del govern de Pedro Sánchez a partits independentistes.  

Al fòrum de Las Provincias també ha assistit la vicepresidenta segona i consellera de Servicis Socials, Igualtat i Habitatge, Susana Camarero; el conseller de Sanitat, Marciano Gómez i la consellera de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, Salomé Pradas.

Galeria d'imatges

Vídeos relacionats

Talls de veu relacionats

Declaracions del president de la Generalitat, Carlos Mazón