Sanitat
Tecnologia avançada

L'Hospital de la Ribera adquirix una bomba de circulació extracorpòria d'última generació per a les cirurgies cardíaques

28/01/2024
L'Hospital de la Ribera adquirix una bomba de circulació extracorpòria d'última generació per a les cirurgies cardíaques
  • Es tracta d'una tecnologia de precisió que s'utilitzarà per a intervencions a cor obert i que permet la presa de decisions clíniques basades en anàlisi de dades
  • L'hospital d'Alzira és un dels primers d'Espanya a adquirir la bomba extracorpòria més avançada del mercat

L'Hospital Universitari de la Ribera ha adquirit una bomba de circulació extracorpòria d'última generació per a les intervencions a cor obert de cirurgia cardíaca, que ha suposat una inversió de 337.590 euros.

Es tracta d'una tecnologia mèdica avançada que s'utilitza per a reemplaçar la funció cardíaca i pulmonar durant les cirurgies cardíaques i que aporta múltiples avantatges al pacient i al professional.

L'Hospital de la Ribera es convertix així en un dels primers d'Espanya a adquirir la bomba de circulació extracorpòria més avançada del mercat.

Com ha explicat el Dr. Juan Antonio Margarit, cap de cirurgia cardíaca de l'Hospital Universitari de la Ribera, “la nova bomba és una tecnologia de precisió que permet la presa de decisions clíniques basades en anàlisi de dades i oferix una perfusió precisa i segura”.

En cirurgia cardíaca, la perfusió es referix al procés de desviar temporalment la circulació sanguínia per a permetre intervencions quirúrgiques vitals, com ara reparació o reemplaçament de vàlvules o bypass coronari. Durant este temps, una màquina de circulació extracorpòria assumix la funció del cor de bombament i oxigenació de la sang.

Monitoratge individualitzat i seguretat

La bomba està equipada amb sistemes de monitoratge avançats que permeten l'equip mèdic supervisar i controlar constantment els paràmetres vitals del pacient, com el ritme cardíac, la pressió arterial, la temperatura i el flux sanguini.

Per al cap de cirurgia cardíaca, “este monitoratge individualitzat permet als perfusionistes detectar qualsevol canvi o complicació en temps real i prendre les mesures necessàries per a garantir la seguretat i l'èxit de perfusió, peça clau de la cirurgia”.

Al mateix temps, “en mantindre una circulació sanguínia adequada i controlada, la bomba ajuda a reduir el risc de complicacions durant la cirurgia, com ara dany cerebral, insuficiència renal o problemes amb altres òrgans”, ha afegit el doctor Margarit.

Per la seua part, María José Soto, infermera perfusionista de l'hospital d'Alzira, destaca que “el monitor integrat permet fer una assistència clínica de perfusió individualitzada al pacient”. “A més, la nova bomba registra i analitza la perfusió del pacient, i genera un informe que es pot transferir en temps real al sistema de dades hospitalari, i d'esta manera s'integra en la història clínica del pacient”, ha afegit.

Per la seua part, la gerent del Departament de Salut de la Ribera, Rosabel Ribes ha emfatitzat que l'adquisició d'esta nova tecnologia “representa un salt significatiu en la capacitat de l'hospital per a oferir una atenció cardiovascular avançada i personalitzada”. “Este sistema no solament garantix la seguretat del pacient, sinó que també proporciona als professionals de la salut les eines necessàries per a prendre decisions informades en temps real", ha conclòs la gerent.

Galeria d'imatges

Talls de veu relacionats

Declaracions de María José Soto, infermera perfusionista de l'Hospital d'Alzira