Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori
Balanç Fitur

La Generalitat potenciarà els productes de la marca Parcs Naturals per a dinamitzar l'economia dels municipis confrontants

27/01/2024
La Generalitat potenciarà els productes de la marca Parcs Naturals per a dinamitzar l'economia dels municipis confrontants
  • La consellera destaca futures línies de col·laboració amb empreses del sector per a potenciar la divulgació dels parcs naturals i els seus valors culturals i etnològics

La consellera de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, Salomé Pradas, ha avançat que potenciarà els productes de la marca Parcs Naturals per a fer-ne valdre la qualitat i la capacitat que tenen per a dinamitzar l’economia d’estes comarques i el turisme de naturalesa.

Durant la seua estada en Fitur, la consellera ha mantingut una ronda de reunions amb responsables d’empreses de la marca Parcs Naturals i firmes dedicades al turisme de naturalesa. “A través d’estes trobades volem conéixer de primera mà l’experiència de les empreses que compten amb la certificació, una iniciativa que rellançarem amb l’objectiu de dinamitzar l’àrea d’influència socioeconòmica dels parcs naturals de la Comunitat Valenciana”.

La consellera ha defés “la qualitat dels productes i els servicis locals, el que és autòcton, el que és d’ací, i el nostre compromís amb l’espai natural protegit del qual s’obtenen, on es produïxen i es presten”.

Així mateix, Salomé Pradas ha destacat que “des de la Conselleria de Medi Ambient treballarem a obrir noves línies de col·laboració amb empreses del sector per a potenciar la divulgació dels parcs naturals, així com els seus valors culturals i etnològics”.

A més, ha reiterat el compromís del Consell d’obrir els parcs naturals a la nostra societat. “Hem conegut les experiències i els projectes sostenibles que aporten empreses especialitzades en turisme de naturalesa per a aportar més potencial als nostres espais protegits, sempre de manera regulada i preservant el seu ecosistema”, ha indicat.

En esta línia, ha apostat per establir sinergies i futures línies de col·laboració per a promoure projectes de turisme d’observació de la naturalesa, rutes temàtiques i accessibles a tota la població”. Nous camins “que contribuiran a acostar estes joies de la naturalesa a la nostra ciutadania i, al seu torn, dinamitzar l’economia de tots els municipis que conformen els 22 parcs naturals de la Comunitat Valenciana”, ha conclòs.

Galeria d'imatges