Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport
Ampliació expositiva

El Consorci de Museus prorroga les exposicions de Felipe Pantone i Llorenç Barber al Centre del Carme

26/01/2024
El Consorci de Museus prorroga les exposicions de Felipe Pantone i Llorenç Barber al Centre del Carme
  • La mostra ‘Prospectiva’, que oferix per primera vegada a Espanya una revisió de l'obra de Felipe Pantone, amplia dates fins al 14 d'abril
  • L'art sonor de Llorenç Barber està disponible fins al 24 de març amb un programa de visites guiades amb l'artista i performances

El Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana amplia les dates de les exposicions ‘Felipe Pantone. Prospectiva’ i ‘Llorenç Barber. La construcció d'un nosaltres múltiple’, les dos disponibles al Centre del Carme. 

La mostra de Pantone es pot visitar a la sala Carlos Pérez fins al 14 d'abril, mentre que l'exposició de Llorenç Barber, que oferix visites guiades amb el mateix artista i comptarà amb un programa de performance, amplia les dates fins al 24 de març. 

Al Centre del Carme compartixen espai, entre altres, dos artistes de generacions diferents, Llorenç Barber i Felipe Pantone, “tan diferents com diferents són les seues disciplines; el primer un pioner de l'art sonor, a més de teòric, músic i compositor de les seues pròpies partitures; el segon un jove artista cineticovisual, absolut dominant del color, constant present en la seua obra”, ha assegurat el director artístic en funcions del Consorci de Museus, Vicente Samper.

Per a Samper, “so i color, els dos en moviment sostingut, es donen la mà en esta aposta decidida del Consorci de Museus, i s'amplia la seua programació fins passades les festes de Falles i Setmana Santa per al gaudi dels nombrosos visitants que ens acompanyen en eixes dates”.

‘Felipe Pantone. Prospectiva’

El Centre del Carme presenta des del mes de novembre passat, per primera vegada a Espanya, una exposició que revisa l'obra de Felipe Pantone i que reunix una selecció de les peces més emblemàtiques de l'artista internacional resident a València juntament amb noves creacions, amb les quals es projecta una mirada sobre la direcció que està prenent la seua obra.

L'exposició, que és una producció del CMCV en col·laboració amb el museu Kunsthal de Rotterdam, presenta un recorregut per la producció artística de Pantone i suposa la integració de l'art urbà i la tecnologia en un procés creatiu singular que partix del grafiti, disciplina en la qual Pantone es va formar com a artista, per a llançar-se a explorar la velocitat de les noves tecnologies. 

La mostra oferix, al mateix temps, una nova mirada cap als pilars de l'obra de l'autor: color, llum i moviment; un triangle que, en les seues creacions actuals oferix una sensació de vibració òptica. 

‘La construcció d'un nosaltres múltiple’, per Llorenç Barber

El Consorci presentava el desembre de 2023 una retrospectiva de l'obra de Llorenç Barber emmarcada en la convocatòria 'Trajectòries 2023-2025', que revisa en profunditat la trajectòria professional d'artistes o col·lectius de reconegut recorregut i en plena maduresa creativa.

La retrospectiva de l'obra de Llorenç Barber s'articula a través de les propostes sonores i intervencions en l'espai públic del pioner compositor, artista i teòric nascut a Aielo de Malferit, que és un dels grans exponents internacionals de l'art sonor. 

L'exposició, disponible a la sala Ferreres Goerlich del Centre del Carme, ha sigut comissariada per Lorenzo Sandoval i Montserrat Palacios i reunix instruments inventats pel mateix Barber, així com una selecció de les seues músiques visives i partitures que conceben la ciutat com a orquestra. 

Al mateix temps, la mostra presenta documents de l'arxiu de l'artista que donen testimoniatge de la seua polifacètica activitat i una genealogia personal de l'art sonor internacional, amb accent a la Península i a Llatinoamèrica, on Barber ha tingut una reconeguda presència.

El mateix artista conduïx una sèrie de visites guiades temàtiques, amb accés gratuït mitjançant inscripció, en les quals aborda qüestions i reflexions que travessen el seu univers artístic. Les pròximes visites se celebraran el diumenge 4 de febrer a les 13.00 hores i el dissabte 17 de febrer a les 18.00 hores. 

El projecte comptarà amb una segona exposició a l'IVAM amb l'arxiu Llorenç Barber i part del treball es presentarà en Haus der Kulturen der Welt en 2024, en format performatiu. El Consorci de Museus i l'IVAM també col·laboren en l'edició del catàleg de la mostra. 

Més informació: consulteu ací

Galeria d'imatges