President

Carlos Mazón anuncia una “política real d'incentius” per al manteniment i l'acolliment de nous metges

26/01/2024
Carlos Mazón anuncia una “política real d'incentius” per al manteniment i l'acolliment de nous metges
  • Advoca per “protegir i reconéixer” el personal mèdic per a garantir la qualitat assistencial en la sanitat pública
  • Subratlla la posada en marxa de la política sanitària del Consell amb el pressupost més gran de la història de la Comunitat
  • Destaca la participació dels metges en l'acció sanitària de la Generalitat i ha posat com a exemple el Pla valencià de salut mental
  • Valora la creació, per primera vegada, d'una direcció general d'Atenció Primària específica amb un pressupost de més de 700 milions d'euros
  • Carlos Mazón ha participat en la clausura de la V Conferència Internacional de Sindicats Mèdics
Alacant.

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha anunciat la posada en marxa d’“una política real per al manteniment i l’acolliment de nous metges a la Comunitat Valenciana”  que afectarà tot el territori, “amb especial prioritat a les zones de difícil cobertura”.

Mazón ha avançat que esta estratègia preveurà mesures com ara incentius fiscals i objectius de permanència, entre altres. A més, ha subratllat que la barrera ideològica i lingüística “no serà un impediment a la Comunitat Valenciana per a la classe mèdica”, i ha apuntat que la prioritat del seu Consell és oferir la millor qualitat assistencial.

El cap del Consell ha clausurat la V Conferència Internacional de Sindicats Mèdics celebrada a Alacant, on ha aprofitat l’oportunitat per a tornar a reclamar noves convocatòries de places MIR a l’executiu central.

Durant la seua intervenció, Carlos Mazón ha destacat que “no hi ha, ni hi haurà, salut pública sense metges i mai hi haurà salut pública i qualitat assistencial si els metges no estan tractats, protegits i reconeguts adequadament”. En este context ha assenyalat que la política sanitària que ha iniciat el seu Consell avala “el respecte i el reconeixement laboral de la funció dels metges”.

Així, el president ha destacat la participació dels metges en les polítiques sanitàries que està posant en marxa el Consell, com ara el Pla valencià de salut mental.

De la mateixa manera, ha recordat que la Comunitat Valenciana compta amb el pressupost sanitari més gran de la seua història. A més, ha valorat que “per primera vegada” s’haja creat una direcció general d’Atenció Primària específica, “amb un pressupost de més de 700 milions”.

Així mateix, ha destacat la reducció de les llistes d’espera quirúrgiques per a les operacions de prioritat un 52 %, ja que “treballem amb un criteri de persones, de qualitat assistencial i prioritat” enfront d’ideologies.

Galeria d'imatges

Vídeos relacionats

Talls de veu relacionats

Declaracions del president de la Generalitat, Carlos Mazón