Presidència
Falles 2024

El director general de Participació assistix a l'exaltació de les falleres majors 2024 de la Casa de la Comunitat Valenciana a Navarra

29/01/2024
El director general de Participació assistix a l'exaltació de les falleres majors 2024 de la Casa de la Comunitat Valenciana a Navarra
  • José Tárrega ha recordat que els Centres Valencians a l'Exterior disposen d'una nova línia d'ajudes del Govern Valencià per a viatjar a la Comunitat amb motiu de les Falles, Fogueres i Magdalena

El director general de Transparència i Participació, José Tárrega, ha assistit a l'acte d'exaltació de les falleres majors 2024 de la Casa de la Comunitat Valenciana a Navarra.

L'acte de proclamació de les màximes representants de les Falles 2024 a Navarra s'ha desenvolupat al Col·legi Luis Amigó de Pamplona i ha comptat amb la presència de la fallera major infantil, Sofía Rivera, i la fallera major, Judit Císcar.

El director general de Transparència i Participació, José Tárrega, ha donat l'enhorabona als valencians i valencianes que “poseu tot el vostre interés i determinació a reivindicar els nostres senyals d'identitat i les tradicions valencianes fora de la Comunitat” i els ha encoratjat a continuar desenvolupant la seua labor més enllà del territori valencià perquè “sou els nostres millors ambaixadors i ens ompli d'orgull el que feu”.

En la seua intervenció, José Tárrega ha animat els valencians i les valencianes de la casa navarresa a viatjar a València durant la setmana de Falles i ha recordat que disposen d'una nova línia d'ajudes del Govern Valencià “per a subvencionar els viatges dels i les representants dels centres valencians en l'exterior (CEVEX) que es desplacen a la Comunitat Valenciana amb motiu de la celebració de les Falles, Fogueres i Magdalena”.

L'acte ha comptat amb la presència de la presidenta de la Casa de la Comunitat Valenciana a Navarra, Almudena López, encarregada de donar la benvinguda als assistents. La periodista Mercedes Azcárete ha realitzat la proclamació de les falleres majors, mentre que la lectura del pregó ha sigut a càrrec de la catedràtica de Filosofia del Dret de la Universitat de Navarra, Ángela Aparisi. La cerimònia ha conclòs amb l'actuació de la Banda Simfònica de la Casa de la Comunitat Valenciana a Navarra, acompanyada de la Coral Pueblo Viejo de Barañáin, i amb un espectacle pirotècnic a càrrec de Pirotécnia del Mediterráneo Fuegos Artificiales.

Casa de la Comunitat Valenciana a Navarra

La Casa de la Comunitat Valenciana a Navarra, fundada en 1997, és oficialment un dels 14 CEVEX a Espanya al qual pertanyen 300 persones. Compta amb una banda de música pròpia, la Banda Simfònica de la Casa de la Comunitat Valenciana a Navarra, i amb un grup de danses valencianes, el grup Danses de la Murta.

La Casa de València té la seua seu a Pamplona i fa múltiples activitats al llarg de l'any, entre les quals destaca la setmana cultural del 9 d'Octubre, la setmana cultural de maig, que gira entorn de la devoció mariana a la Mare de Déu dels Desemparats i l'exaltació a les falleres majors i altres actes fallers.

La Casa col·labora activament amb institucions de la Comunitat Foral de Navarra en la vida social de la qual està plenament integrada, i té una especial relació amb el Col·legi Luis Amigo de Pamplona, el director del qual és també un valencià, natural de Benaguasil.

Galeria d'imatges