Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport
Música

El trio Marala arriba a Castelló de la Plana dins de la programació del circuit Sonora

31/01/2024
El trio Marala arriba a Castelló de la Plana dins de la programació del circuit Sonora
  • Marala actua a l'Auditori de Castelló el dissabte, 3 de febrer, a les 20 hores
  • El circuit Sonora programa catorze concerts de grups i solistes valencians de setembre a març a Guardamar del Segura, Geldo, Castelló i Alacant

L'Institut Valencià de Cultura (IVC) prosseguix esta setmana amb la programació de Sonora, el circuit de la música valenciana, a Castelló de la Plana amb el trio Marala, compost per la valenciana Sandra Monfort, la catalana Selma Morena i la mallorquina Clara Fiol.

El dissabte 3 de febrer, a les 20 hores, Marala actuarà a l'Auditori de Castelló de la Plana amb el renovat espectacle del seu guardonat treball Jota de morir. 

En Jota de morir, les components de Marala canten la mort per a desmitificar-la i integrar-la a la vida. El disc és resultat de la investigació del trio sobre el tractament de la mort en la música tradicional mediterrània. Romanços, quartets, balls de vetla, cançons de mort, cants de treball i altres elements del substrat tradicional balear, valencià i català han sigut la seua font d'inspiració per a este treball. 

Virtuosisme, emoció i sentiment es conjuguen en una proposta escènica que gira al voltant de la mort amb una vitalitat indiscutible.

Les següents propostes musicals que arribaran a Castelló de la Plana dins d'esta edició del circuit Sonora són Screaming Pillows el 23 de febrer a l'Auditori, i Clara Andrés el 28 de febrer en el Museu de Belles Arts.

El circuit

El circuit Sonora porta per tota la Comunitat Valenciana grups i solistes que van resultar guanyadors o finalistes a l'anterior edició dels Premis Carles Santos de la Música Valenciana. Enguany, Sonora continuarà amb el format posat en marxa en les anteriors edicions i farà parada en quatre localitats, amb diferents concerts durant un mes en cada una.

Les capitals culturals valencianes 2023, Guardamar del Segura i Geldo, van acollir a final de setembre i octubre diferents propostes musicals de tots els estils, des de música familiar fins a jazz, rock o cançó d'autor, amb un format de festival en el qual en un sol dia es van succeir diferents espectacles. 

Al gener i febrer, Sonora arriba a Castelló, amb concerts a l'Auditori i el Museu de Belles Arts, un espai que es va incorporar l'any passat a la programació de Sonora i que ha tingut una gran acollida. 

El circuit conclourà al març a Alacant, de nou amb dos espais de celebració: el Teatre Arniches i el Paranimf de la Universitat d'Alacant.

Els artistes que formen part d'esta tercera edició de Sonora són Nacho Casado, Smoking Souls, Dani Miquel, Noèlia Llorens 'Titana', Sedajazz, Screaming Pillows, Marala, Ciudad Jara, Identidade, Clara Andrés, Ales Cesarini, Xavi Sarrià, Funkiwis i Jazzwoman.

En esta edició, la imatge gràfica, que apel·la a la transició de l'hivern a la primavera, representada per l'evolució d'unes flors, ha sigut dissenyada per l'estudi Sur+Sur, amb il·lustracions d'África Pitarch, i l'espot del circuit és de Tresdeu Media. 

Tota la programació de Sonora es pot consultar en la web circuitsonora.com, en la qual també es poden comprar les entrades, que o bé són gratuïtes o tenen un preu simbòlic de 3 euros a 6 euros.

Galeria d'imatges