Innovació, Indústria, Comerç i Turisme
Madrid Fusión

La Comunitat Valenciana es promociona com a destinació gastronòmica en Madrid Fusión 2024

29/01/2024
La Comunitat Valenciana es promociona com a destinació gastronòmica en Madrid Fusión 2024
  • La secretària autonòmica de Turisme ha visitat l'estand de Turisme Comunitat Valenciana en Madrid Fusión
  • Turisme participa en el certamen amb un estand de 82 metres quadrats, donant suport a més de 200 coexpositors valencians entre empreses, municipis i diputacions provincials
     

La Comunitat Valenciana s'exhibix com a destinació gastronòmica mediterrània en la XXII edició Madrid Fusión Alimentos de España, considerada com la gran cita de la innovació, l'avantguarda creativa i impulsora de tendències i nous talents en el món de la cuina.

La secretària autonòmica de Turisme, Cristina Moreno, ha visitat l'estand de Turisme Comunitat Valenciana en Madrid Fusión 2024, que participa en este esdeveniment amb un espai propi per a mostrar, amb la marca 'L'Exquisit Mediterrani', l'oferta de gastronomia i innovació culinària de la Comunitat Valenciana.

Cristina Moreno ha destacat el suport de la Generalitat a l'impuls de la gastronomia pròpia com a recurs turístic i ha assenyalat que “Madrid Fusión és una de les fires gastronòmiques més importants del món, i assistim per a mostrar el millor de la nostra gastronomia i oferta de restauració”.

A més, ha recordat que segons l'enquesta de la Xarxa Tourist Info, “la gastronomia destaca com a factor determinant en l'elecció de la destinació vacacional per al 29 % dels turistes enquestats”, per la qual cosa ha remarcat la importància d'“assistir als certàmens per a promocionar-nos”.

Turisme participa un any més en el certamen, amb un estand de 82 metres quadrats i dona suport a més de 200 coexpositors valencians, entre empreses, municipis i diputacions provincials, per a la promoció conjunta de la gastronomia de la Comunitat Valenciana.

Madrid Fusión s'ha consolidat al llarg d'estes 22 edicions com el congrés d'alta cuina més important del món per la seua contribució a la creació d'una escena global de la gastronomia, al descobriment de nous xefs i la detecció i impuls de tendències i avantguardes, Madrid Fusión creix en contingut per a esta edició i també augmenta la seua superfície expositiva, per damunt dels 18.000 m². 

La Comunitat Valenciana mostra des de hui i fins dimecres que ve 31 de gener, a través de la marca 'L'Exquisit Mediterrani', el millor de la gastronomia i oferta de restauració de la destinació, així com els millors productes autòctons mediterranis.

D'esta manera, Turisme Comunitat Valenciana dona suport a professionals valencians que presentaran el seu producte i oferixen un programa de showcookings, tasts i degustacions: productes amb denominació d'origen de la Comunitat Valenciana, restaurants, productors agroalimentaris i empreses vinculades a la gastronomia i al turisme gastronòmic; així com la Xarxa de Centres de Turisme.

A més, enguany participen amb taulell propi Aliments d'Elx, juntament amb València Turisme, Assaborix Costa Blanca i Castelló Ruta de Sabor. També les ciutats de Dénia, València, Vinaròs i Cullera, com a destinacions Assaborix Espanya, en la cimera de Gastronomia, en què oferixen la seua millor oferta culinària a través de les activitats, tastos i degustacions programades.

Cal destacar la important presència en el certamen de grans cuiners creatius i xefs de la Comunitat Valenciana com Ricard Camarena o Vicky Sevilla, o grans pastissers com Paco Torreblanca i José Manuel Marcos.

'L'Exquisit Mediterrani' 

'L'Exquisit Mediterrani' és la marca que identifica la Comunitat Valenciana com a destinació enogastronòmica. La Xarxa GastroTurística CV- L’Exquisit Mediterrani compta amb més de 400 restaurants adherits, així com amb més de 120 entitats i associacions.

Cristina Moreno ha afirmat que, amb la presència en este congrés, “pretenem reforçar el posicionament de la marca 'L´Exquisit Mediterrani' i la Comunitat Valenciana com a destinació enogastronòmica de primer ordre vinculada al territori, reivindicant l'excel·lència professional dels nostres xefs i difonent els trets més identitaris de la nostra gastronomia mediterrània”. 

Més informació: La Comunitat Valenciana en Madrid Fusión 2024

Galeria d'imatges