Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori
Rodalies

Salomé Pradas exigix una reunió urgent amb el coordinador de Rodalies a la Comunitat Valenciana per a acabar “amb la imparable deterioració del servici”

29/01/2024
Salomé Pradas exigix una reunió urgent amb el coordinador de Rodalies a la Comunitat Valenciana per a acabar “amb la imparable deterioració del ...
  • La consellera denuncia que la falta de personal causa cada dia la cancel·lació d'entre 10 i 20 trens
  • Salomé Pradas remetrà una altra carta al Ministeri de Transports per a reclamar l'execució del 70 % del pla de Rodalies que seguix pendent

La consellera de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, Salomé Pradas, ha sol·licitat una “reunió urgent” amb el coordinador de Rodalies a la Comunitat Valenciana i representant institucional de Renfe, Juan Carlos Fulgencio, per a resoldre “la imparable deterioració del servici de Rodalies a la Comunitat”.
 
Pradas ha avançat que en esta trobada “sol·licitarem saber quin és el full de ruta del Govern per a acabar amb la disminució de freqüències, la falta de personal i d'infraestructures que impliquen desenes d'incidències en la xarxa de transport de rodalies diàriament”.
 
La consellera ha alertat que “ens trobem davant d'una situació extrema que provoca cada dia la cancel·lació d'entre 10 i 20 trens, un sistema insostenible que requerix accions urgents”.  
 
La consellera ha assenyalat que, després de la presa de possessió del ministre de Transports, Óscar Puente, “sol·licitem una trobada monogràfica per a abordar el deficitari servici que patixen els milers d'usuaris de la rodalia a la nostra Comunitat”. No obstant això, ha continuat, “este problema sembla que no està entre les prioritats de l'agenda del ministre, qui ni tan sols ens ha contestat sobre la petició d'esta trobada”.
 
Per això, ha assegurat que exigirà en una nova carta a l'executiu “que acabe ja amb esta humiliació i amb l'abandó deliberat dels ciutadans de la Comunitat Valenciana i execute el 70 % del pla de Rodalies que seguix guardat en els calaixos”.
 
En esta línia, ha recordat que “el Govern porta des de 2018 sense ser capaç d'executar el pla de Rodalies, aprovat a la fi de 2017 i dotat d'un pressupost de 1.400 milions. A això es va sumar l'anunci d'un pla de xoc en 2020 del qual mai més es va saber”.
 
La consellera d'Infraestructures ha manifestat que el Consell “reclamarà les vegades que faça falta un sistema d'acord amb els estàndards de qualitat que mereixen els usuaris, que actualment patixen amb massa freqüència els retards, amuntonaments i cancel·lacions”.

Galeria d'imatges

Talls de veu relacionats

Declaracions de la consellera de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, Salomé Pradas