Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori

El Consell aprova el decret llei perquè els municipis del Baix Segura i Crevillent finalitzen obres de drenatge i neteja per a previndre inundacions

30/01/2024
  • El nou termini d'execució de les obres es prorrogarà fins al 30 de novembre de 2026

El Ple del Consell ha aprovat el decret llei pel qual es modifiquen els decrets llei d'aprovació de les bases reguladores i concessió directa d'ajudes per a actuacions de competència local als municipis de la comarca del Baix Segura i Crevillent per a facilitar la inversió en sistemes urbans de drenatge i actuacions de neteja sostenible per a la prevenció d'inundacions. 

L'objectiu d'este decret llei és l'ampliació del termini d'execució de les actuacions, per a aconseguir l'objectiu que tots estos municipis puguen finalitzar les obres per a la protecció dels seus territoris i principalment de la seguretat de les poblacions.

Amb esta modificació, les obres podran executar-se fins al 30 de novembre de 2026. Este termini podrà ser prorrogat per causes previstes en la norma, com ara raons climatològiques o qualsevol altra causa de força major, entre altres.

Es tracta de projectes considerats d'alta prioritat, ja que les actuacions urbanes sostenibles, i especialment els sistemes urbans de drenatge són tècniques de gestió d'aigües pluvials i planejament urbà que, a més d'evitar els desbordaments o inundacions en episodis d'intensa pluja, contribuiran a la millora ambiental o paisatgística d'estos municipis.