Presidència

El planetari 'Les Nocturnes d'hivern' de l'Hemisfèric arriba al 96 % d'ocupació en les sessions de gener

30/01/2024
El planetari 'Les Nocturnes d'hivern' de l'Hemisfèric arriba al 96 % d'ocupació en les sessions de gener
  • El planetari en directe se celebra els dissabtes a les 20.00 hores fins al 9 de març

Les tres primeres sessions del planetari ‘Les Nocturnes d'hivern’ celebrades durant el mes de gener a l'Hemisfèric han arribat al 96 % d'ocupació mitjana, amb un total de 880 espectadors. L'èxit de públic es reflectix també en el nombre destacat d'entrades reservades per a les pròximes projeccions, en les quals encara queden places lliures. 

Este espectacle, que barreja música amb astronomia i històries mitològiques, es fa tots els dissabtes a les 20.00 hores, des del 13 de gener fins al 9 de març, en col·laboració amb l'Associació Valenciana d'Astronomia (AVA). 

Guiats per la narració en directe del planetarista, el públic visita llocs fascinants del cel hivernal com la constel·lació d'Orió i el seu famós guerrer i pot admirar algunes de les nebuloses més brillants del firmament nocturn. 

També pot conéixer com evolucionen les estreles, així com l'existència de planetes estranys que es creien impossibles fins fa relativament poc. La duració de cada sessió és d'uns 50 minuts i està recomanada per a públic general a partir de 10 anys. 

Vesprades de Pixar

El cicle ‘Vesprades de Pixar’ està tenint també un notable èxit de públic amb una ocupació mitjana que voreja el 70 %. L'Hemisfèric està recorrent la història de Pixar amb este cicle que inclou algunes de les seues millors pel·lícules des de Toy Story fins a Coco i que se celebra els dissabtes a les 18.00 hores fins al 23 de març.

La ciència-ficció arribarà amb Wall-E este dissabte 3 de febrer, pel·lícula que va guanyar l'Oscar en la categoria de pel·lícula d'animació. El dissabte 10 de febrer es projectarà Up a les 18.00 hores. El cicle ‘Vesprades de Pixar’ continuarà el 17 de febrer amb Toy Story 3, el 24 de febrer amb Brave, el 2 de març amb la preqüela Monsters University, el 9 de març amb Del Revés, el 16 de març amb Buscando a Dory i finalitzarà el 23 de març amb l'emocionant Coco, que va guanyar l'Oscar a la millor pel·lícula d'animació i a la millor cançó amb Recuérdame.

La programació de l'Hemisfèric es completa amb grans documentals dedicats a la naturalesa entre els quals destaquen Oceans i Amazon Adventure i sobre ciència, com Secrets of the  Univers, en el qual l'espectador es pot endinsar en el gran col·lisionador d'hadrons del CERN, i la pel·lícula Caminant entre dinosaures 3D.  Per a públic familiar, en fulldome 3D, L'escull encantat: Kaluoka’hina relata una divertida aventura plena d'humor.

Galeria d'imatges