Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport
Ciclisme

Barrera: “Proves esportives com la Volta Ciclista a la Comunitat Valenciana ens col·loquen com a referent esportiu a escala nacional i internacional”

30/01/2024

•    Esport destina enguany una ajuda de 100.000 euros per a l'organització d'esta cita ciclista, que este any complix el seu 75 aniversari 
•    Esta prova per etapes se celebra des del 31 de gener fins al 4 de febrer i serà retransmesa en directe a més de 210 països
 

El vicepresident primer i conseller de Cultura i Esport, Vicente Barrera, ha manifestat el suport de la Generalitat a la celebració d'esdeveniments esportius com la Volta Ciclista a la Comunitat Valenciana, “que ens col·loquen com un referent esportiu en l'àmbit nacional i internacional”.

En concret, la Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport destina enguany una subvenció de 100.000 euros per a l'organització d'esta carrera per etapes, que en 2024 complix 75 anys, “una ajuda que respon al compromís d'este Consell amb l'Esport, tant professional, com és en este cas, com l'esport de base, que considerem és fonamental per al desenvolupament de la nostra societat”, ha explicat. 

“El ciclisme és una de les nostres principals marques. De fet, són molts els grans equips de classe mundial que trien la nostra terra per a preparar les seues temporades esportives”, ha afegit.

“Així mateix, la Comunitat Valenciana té actualment 7.757 ciclistes federats, la qual cosa la situa entre les cinc comunitats autònomes amb major grau d'implantació d'este esport en tota Espanya”, ha assenyalat.

“Estes dades indiquen que no solament la nostra comunitat és la triada com a seu preolímpica per a estar en les Olimpíades de París 202. En l'àmbit esportiu, la nostra terra és encara més i esta volta ciclista és el colofó de tantes proves que celebrem durant l'any i que, a més, ens torna a col·locar en el focus internacional”, ha detallat.

Per això, ha afirmat que, cada dia més, “hem d'apostar per este tipus de proves esportives que proporcionen prosperitat i imatge a la Comunitat Valenciana i que ajuden, així mateix, a il·lusionar la gent amb la pràctica esportiva”.

“Esforç, equip o lideratge són alguns dels valors que l'esport ens ensenya i eixos són els valors que volem abraçar, i què hi ha millor que la celebració dels 75 anys d'esta Volta Ciclista a la Comunitat Valenciana”, ha destacat.

La ronda ciclista valenciana arranca este dimecres, 31 de gener, des de Benicàssim i finalitzarà el pròxim 4 de febrer al Cobert 2 del Port de València. Es retransmetrà en directe per televisió a més de 210 països a tot el món.

Es tracta de la primera cita per etapes del calendari ciclista a Europa i compta amb la participació de molts dels millors ciclistes i equips a escala nacional i internacional, la qual cosa la convertix en un aparador perfecte en l'àmbit esportiu i també per a mostrar la Comunitat Valenciana al món.