President
Diàleg Social

Carlos Mazón reforça la Mesa de Diàleg Social per a “avançar en acords i defendre els interessos de la Comunitat Valenciana”

30/01/2024
Carlos Mazón reforça la Mesa de Diàleg Social per a “avançar en acords i defendre els interessos de la Comunitat Valenciana”
  • Se celebraran a l'any tres reunions de tipus ordinari i una extraordinària de pressupostos, a més d'altres monogràfiques
  • Destaca l'acord aconseguit amb patronal i sindicats per a exigir un fons d'anivellament transitori fins que es pose en marxa un nou sistema de finançament autonòmic just i equitatiu amb la Comunitat Valenciana
  • Posa en valor la Mesa de Diàleg Social per a desenvolupar objectius comuns que beneficien el conjunt de la societat valenciana
  • El president de la Generalitat ha presidit la constitució de la nova Mesa de Diàleg Social de la Comunitat Valenciana en la qual s'han definit les línies de treball amb la CEV, UGT PV i CCOO PV

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha destacat hui el reforç de la nova Mesa de Diàleg Social de la Comunitat Valenciana per a “avançar en acords i defendre els interessos de la Comunitat Valenciana”. 

Així ho ha subratllat el cap del Consell després de la constitució de la nova Mesa de Diàleg Social de la Comunitat Valenciana en la qual s'han abordat les línies generals de treball de la present legislatura, amb la Confederació Empresarial Valenciana (CEV) i els sindicats UGT PV i CCOO PV.

El president ha indicat que esta Mesa de Diàleg Social es posa en marxa “amb una nova operativa amb més compromís de reunions, amb sessions monogràfiques, amb un reglament nou adaptat als nous temps” i ha assenyalat que se celebraran a l'any quatre sessions, tres de tipus ordinari i una extraordinària de pressupostos.   

En este sentit, ha manifestat que “el diàleg social avança buscant sempre l'acord” i ha apuntat que “la prioritat és portar a la Mesa de Diàleg Social assumptes en els quals es puga millorar, en els quals puguem acordar i desenvolupar objectius comuns en la Comunitat Valenciana”.

El cap del Consell ha reivindicat la Comunitat Valenciana com “una de les poques autonomies” que disposen d'una mesa d'estes característiques i ha expressat la seua voluntat que “pose arrels i done fruits en polítiques concretes”. 

Acord per a exigir un fons d'anivellament transitori

Durant la seua intervenció, Carlos Mazón ha destacat l'acord aconseguit amb patronal i sindicats per a exigir un fons d'anivellament transitori que compense l'infrafinançament de la Comunitat Valenciana mentre es reforma el sistema de finançament autonòmic. 

Així, ha informat que a més de la Comissió Mixta de les Corts sobre finançament autonòmic de demà, se celebrarà una sessió extraordinària amb la resta de les forces polítiques en el marc de la Mesa pel Finançament Just.

El cap del Consell ha explicat que l'objectiu és “deixar de ser els últims i d'estar per davall de la mitjana per a poder afrontar equiparats el nou sistema de finançament i amb la igualtat que tots els espanyols ens mereixem”.

Carlos Mazón ha avançat que a esta sessió assistirà el comité d'experts que ha treballat en estudis propis “des del rigor i no en reivindicacions de poc calat, en el xantatge a la resta d'espanyols, en privilegis o en prejuís, sinó en la justícia d'una Comunitat que busca la igualtat amb la resta d'Espanya”.  

Per a Carlos Mazón és crucial la unitat per a reivindicar un fons d'anivellament transitori. “És imprescindible que hi haja una sola veu de tota la Comunitat Valenciana, política i social, i de diàleg perquè les reivindicacions de la Comunitat arriben al millor port possible”, ha expressat. 

En la constitució de la nova Mesa de Diàleg Social de la Comunitat Valenciana han participat el vicepresident primer i conseller de Cultura i Esport, Vicente Barrera, la vicepresidenta segona i consellera de Servicis Socials, Igualtat i Habitatge, Susana Camarero, la consellera d'Hisenda, Economia i Administració Pública, Ruth Merino, la consellera d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes, el president de la CEV, Salvador Navarro, la secretària general de CCOO-PV, Ana García, el secretari general d'UGT, Ismael Sáez, entre altres representants de la patronal i els sindicats esmentats.

Galeria d'imatges

Vídeos relacionats

Talls de veu relacionats

Declaracions del president de la Generalitat, Carlos Mazón