Hisenda, Economia i Administració Pública

El Consell aprova 55 milions d'euros per a remunerar el personal sanitari per la prestació d'activitat assistencial addicional

30/01/2024
El Consell aprova 55 milions d'euros per a remunerar el personal sanitari per la prestació d'activitat assistencial addicional
  • El programa impulsat per la Conselleria de Sanitat vincula el cobrament de la productivitat al compliment d'objectius en jornada ordinària
  • El Ple aprova l'oferta pública d'ocupació de 2023 d'FGV, que preveu 140 places de diversos grups professionals

El Ple del Consell ha aprovat una partida pressupostària de 55 milions d’euros destinada al complement de productivitat que percep el personal del sistema públic de salut per l’activitat assistencial addicional als centres sanitaris, tal com ha informat la portaveu i consellera d’Hisenda, Ruth Merino.

El programa impulsat per la Conselleria de Sanitat preveu com a novetat la vinculació del cobrament d’esta productivitat al compliment dels objectius establits en la jornada ordinària. D’esta manera, el personal que vullga participar en algun d’estos programes haurà de complir prèviament amb els objectius establits en el seu horari ordinari.

Ruth Merino ha destacat l’esforç per retribuir la càrrega de treball addicional del personal sanitari “davant de les necessitats conjunturals de l’atenció sanitària o d’altres circumstàncies, com ara l’estacionalitat o les situacions epidemiològiques que requerixen més resposta assistencial”. Es tracta d’un nou acord, que agrupa tots els programes específics de productivitat, dissenyats per a respondre a la demanda assistencial i preventiva en el sistema públic de la sanitat valenciana durant el període de temps comprés entre l’1 de febrer i el 31 de desembre de 2024.

La finalitat és disposar d’un programa específic que permeta fer front a l’excés de càrrega assistencial quan siga necessari i de manera específica, i que facilite una atenció de qualitat tant en Atenció Primària com en Atenció Hospitalària, així com en els servicis d’Inspecció Sanitària i de Salut Pública.

Per esta activitat addicional, el personal percep una remuneració extra, i per a este any 2024, la Conselleria de Sanitat ha incrementat el pressupost en totes les modalitats i per a totes les categories professionals.

Oferta d’ocupació d’FGV

Així mateix, el Ple de l’executiu ha aprovat l’oferta pública d’ocupació de l’entitat Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) corresponent a 2023.

Esta oferta inclou un total de 140 places, de naturalesa laboral i de diversos grups professionals: oficial de taller, maquinista, cap de circulació, agent d’estacions, agent d’unitat de supervisió, muntador o muntadora d’instal·lacions elèctriques, personal mèdic d’empresa o personal tècnic de projectes, entre altres.

Ruth Merino ha subratllat que l’atenció que el Consell presta als transports de la seua titularitat contrasta amb l’actitud del Govern d’Espanya a l’hora de fer front a la “caòtica” situació que viuen les persones usuàries dels trens de Rodalia, que tenen “cancel·lacions i retards continus” des de fa mesos.

Per això, ha fet una “crida” a l’executiu central perquè, en este tema, “també preste un poc d’atenció a la Comunitat Valenciana” i “es pose a solucionar els problemes que tenen dia a dia els valencians”.

D’altra banda, el Ple ha aprovat també el decret llei que modifica els terminis d’execució d’actuacions de competència local als municipis de la comarca del Baix Segura i Crevillent per a facilitar la inversió en sistemes urbans de drenatge i actuacions de neteja sostenible per a la prevenció d’inundacions.

Amb este acord s’amplia el termini del qual disposen estos municipis per a justificar les ajudes concedides fins al 30 de novembre de 2026.

Com ha explicat Ruth Merino, es tracta de projectes considerats d’alta prioritat, ja que van dirigits a la millora del seu planejament urbà i a una millor gestió de les aigües pluvials, la qual cosa, a més d’evitar els desbordaments o les inundacions en episodis d’intenses pluges, contribuirà a la millora ambiental i paisatgística d’estos municipis.

Galeria d'imatges