Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori
Aigua

Salomé Pradas crida la unitat de les comunitats de regants, experts, institucions i societat civil per a “defendre cada gota d'aigua que necessitem”

31/01/2024
Salomé Pradas crida la unitat de les comunitats de regants, experts, institucions i societat civil per a “defendre cada gota d'aigua que necessitem”
  • La consellera de Medi Ambient recorda als regants que tenen en el Consell de Carlos Mazón “un aliat per a reivindicar els seus drets hídrics”

La consellera de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, Salomé Pradas, ha fet una crida a la unitat de les comunitats de regants, experts, institucions i societat civil “per a defendre cada gota d'aigua que necessitem i mereixem a la Comunitat Valenciana”.

La consellera ha participat en l'acte de lliurament dels premis que atorga la Federació de Comunitats de Regants de la Comunitat Valenciana (Fecoreva) que, en la segona edició, ha reconegut la labor i la trajectòria del Jutjat Privatiu d'Aigües d'Orihuela, la Junta Rectora de l’Albufera, el Centre d'Experiències de Cajamar a Paiporta, el diari Levante-EMV, el Sindicat de Regants de l'Aqüeducte Tajo-Segura i Andrés del Campo, president de la Federació Nacional de Comunitats de Regants d'Espanya durant quasi tres dècades. En l'acte també ha participat el conseller d'Agricultura, Ramaderia i Pesca, José Luis Aguirre. 

La consellera, en nom de la Generalitat, ha agraït la labor dels guardonats i ha recordat que, “en la defensa de l'aigua, en el Consell de Carlos Mazón no volem caminar sols”. Per això, ha recordat a les comunitats de regants de la Comunitat Valenciana que tenen en el Consell “un aliat” per a reivindicar els drets hídrics de les tres províncies i que “arribe l'aigua als nostres sectors productius, regants i agricultors que són el present i el futur del nostre progrés i desenvolupament”.

Pradas ha recordat actuacions del Consell en este sentit “en estos escassos sis mesos de legislatura”, com l'obertura de la fase de licitació del tram 2 del post-transvasament Xúquer-Vinalopó per a guanyar temps i que l'execució d'este es faça en paral·lel a la fase 1, que ja està en marxa, per tal d'acurtar els terminis en benefici dels regants de Monòver, Novelda, Monforte, Agost, Sant Vicent del Raspeig, Alacant i Elx. Per a la consellera, “amb estes obres acabem amb massa anys d'espera d'esta infraestructura tan necessària”.

Pradas també s'ha referit a les actuacions d'emergència dutes a terme a l’Albufera amb l'aportació dels deu nous hectòmetres cúbics per a pal·liar la situació extraordinària d'enguany provocada per la sequera, “mentre desbloquegem el PRUG, reactivem la modificació del PORN, ultimem la constitució d'una comissió de l'aigua i treballem amb l'Ajuntament de València per a promoure la declaració de l'aiguamoll com a reserva de la biosfera”.

“Som referents en la correcta gestió de l'aigua perquè reciclem el 40 % de l'aigua de tot Espanya i quasi doblem la segona autonomia, Múrcia, amb el 27 %, per la qual cosa tenim tota l'autoritat moral i la convicció política per a defensar cada gota d'aigua necessària per a la nostra Comunitat”, ha conclòs Salomé Pradas.

Galeria d'imatges