Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori
Costes

Medi Ambient defendrà els drets dels veïns davant de les partions que prepara el Ministeri a la costa de Tavernes de Valldigna

31/01/2024
  • El director general de Costes ha anunciat que presentarà al·legacions al procediment i ha tornat a mostrar el seu suport als afectats
  • Martínez Mus assenyala que “es tracta d'un expedient molt agressiu i a diferència d'altres que hem tingut, s'aplica en una zona ja partionada en 1999”

La Conselleria de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori presentarà al·legacions contra el procediment que marca la partió dels béns de domini públic marítim-terrestre, del tram de costa d'uns 510 metres de longitud, entre el límit amb el terme municipal de Cullera i el passeig dels Tarongers, a la platja de la Goleta, de Tavernes de la Valldigna.

El director general de Ports, Aeroports i Costes, Vicente Martínez Mus, ha assenyalat que “es tracta d'un expedient molt agressiu que, a diferència d'altres que hem tingut, s'aplica en una zona ja partionada en 1999, és a dir, amb l'actual Llei de costes. Es contradiu així el Ministeri, que deia que partionava trams pendents, no revisava els ja fets” i ha afegit que “ens oposem, una vegada més, al fet que el Ministeri prive de drets i oportunitats de futur els veïns”.

En este sentit, ha assenyalat que “hi ha plans de regeneració d'estes platges en els calaixos, ja que el Ministeri en compte de protegir i regenerar estes zones, el que fa és retallar els drets dels veïns que viuen més prop de la mar”. 

Martínez Mus ha remarcat que “el Ministeri intenta explicar que és una partió que no afecta moltes persones i no és veritat. Modificar la línia genera noves afeccions a propietaris, que estan en el que es diu servitud de pas o de protecció i estos veïns veuran molt limitats els seus drets de propietat.”

Per a Martínez Mus, es tracta “d'un colp de força més que forma part de la voràgine per partionar del Govern central”. I ha destacat que “la Generalitat s'ha oposat des d'un principi a estes partions a les costes de la Comunitat Valenciana”.