Sanitat

L'Hospital General de València posa en funcionament un nou accelerador lineal per al tractament del càncer

31/01/2024
L'Hospital General de València posa en funcionament un nou accelerador lineal per al tractament del càncer
  • És un equip d'alta precisió i gran estabilitat, que disposa d'un sistema robotitzat d'imatge per al posicionament del pacient
  • Este accelerador se suma a un altre ja disponible a l'Hospital General de València i un tercer que es posarà en marxa en el segon trimestre

L'Hospital General de València ha començat a tractar pacients amb el nou accelerador lineal amb el qual compta el servici d'Oncologia Radioteràpica per al tractament de malalties oncològiques.

És un equip compacte i integrat, d'alta precisió i gran estabilitat, que disposa d'un sistema robotitzat d'imatge per al posicionament del pacient amb una imatge de gran qualitat.

A més, s'ha finalitzat la instal·lació d'un tercer accelerador, de les mateixes característiques que el que ha entrat en funcionament, per al qual ha sigut necessària la construcció d'un nou búnquer subterrani. Este tercer accelerador està previst que inicie el tractament de pacients el segon trimestre d'enguany.

Els dos nous acceleradors han sigut finançats amb fons europeus dins del pla INVEAT (inversió en equips d'alta tecnologia) i amplien les prestacions del que ja disposava l'Hospital General de València, que va ser donat per la Fundació Amancio Ortega.

La cap del servici d'Oncologia Radioteràpica, Carmen García Mora, ha assenyalat que “amb la posada en marxa del tercer equip d'última generació, idèntic al que acaba d'entrar en funcionament, serà possible tractar els pacients en dos màquines indistintament i, en cas d'avaria o manteniment, permetrà continuar amb els tractaments sense interrupcions".

García Mora ha explicat que el servici atén una mitjana anual d'uns 1.200 pacients, “que podran ser atesos a l'hospital amb els tres acceleradors lineals d'una manera més eficient, amb els beneficis de comptar amb els recursos tecnològicament més avançats”.

Així mateix, s'està finalitzant el procés d'instal·lació d'un equip de braquiteràpia d'última generació en el servici. La braquiteràpia és un tipus de radioteràpia interna que permet aplicar dosis altes de radiació directament sobre localitzacions molt precises, mitjançant una font radioactiva. D'esta manera, s'evita la radiació innecessària sobre els teixits sans i es disminuïx el risc de complicacions. Entre algunes de les seues aplicacions cal destacar el tractament del càncer de pròstata, càncers ginecològics i de pell.

Tot este equipament farà possible un increment en la capacitat de tractament amb radioteràpia de pacients oncològics i situarà este hospital com un centre de referència dotat de les tecnologies més modernes i precises en el tractament de pacients oncològics.

Galeria d'imatges