Justícia i Interior
Administració de Justícia

Justícia posa en servici cinc nous jutjats a Castelló, Alacant, Elx i València, amb una inversió de més d'1,8 milions i la incorporació de 32 funcionaris

31/01/2024
Justícia posa en servici cinc nous jutjats a Castelló, Alacant, Elx i València, amb una inversió de més d'1,8 milions i la incorporació de 32 ...
  • Els jutjats penals núm. 5 de Castelló, el núm. 11 d'Alacant i el núm. 20 de València, així com el Jutjat Social núm. 4 d'Elx i el Jutjat de Violència sobre la Dona núm. 6 de València
  • La Conselleria ha invertit 570.988 euros en les infraestructures necessàries i 1.245.934 euros en la dotació de les plantilles de les noves unitats judicials

La Conselleria de Justícia i Interior ha posat en servici cinc nous jutjats a Castelló, Alacant, Elx i València, corresponents a la programació de 2023 aprovada pel Ministeri de Presidència, Justícia i Relacions amb les Corts el passat 27 de desembre.

L'obertura d'estos jutjats ha suposat una inversió total de més d'1,8 milions i la incorporació d'un total de 32 funcionaris de l'Administració de Justícia, corresponents als cossos de tramitadors, gestors i auxilis judicials.

Les noves unitats judicials que han entrat en servici són els jutjats penals número 5 de Castelló, el número 11 d'Alacant i el número 20 de València, així com el Jutjat Social número 4 d'Elx i el Jutjat de Violència sobre la Dona número 6 de València, el qual estén la seua jurisdicció als partits judicials de Quart de Poblet i de Mislata.

La Conselleria de Justícia ha invertit 570.988 euros en les infraestructures i l'adequació de les instal·lacions necessàries per a la posada en marxa d'estes noves unitats, així com en la compra de mobiliari i equips informàtics. La dotació per al personal que s'ha incorporat per al funcionament d'estes noves unitats judicials ascendix a 1.245.934 euros.

La consellera de Justícia i Interior, Elisa Núñez, ha destacat que “a pesar que el Govern va aprovar el Reial decret de creació de les noves unitats judicials per a 2023 el 27 de desembre, és a dir, quatre dies abans que finalitzara l'any, hem reaccionat amb efectivitat per a posar-los en marxa en tan sols un mes de temps”.

Segons Elisa Núñez, això demostra “el nostre compromís d'inici de legislatura per a descongestionar la càrrega de treball existent i, per tant, aconseguir més agilitat i efectivitat de la justícia per als ciutadans”. La titular de Justícia ha assegurat que “continuarem dotant de més i millors mitjans l'Administració de Justícia perquè puga fer el seu treball amb eficàcia i amb absoluta independència”.

 Cinc nous jutjats

El Jutjat Penal número 5 de Castelló ha suposat una inversió de 54.925 euros en mobiliari i equips, i 327.869 euros per a personal. Incorpora una plantilla de 9 funcionaris (2 gestors, 6 tramitadors i 1 d'auxili judicial). A més, està previst en els pròxims mesos ampliar la plantilla, ja que la Comissió Permanent del CGPJ de 24 de gener va acordar atribuir al Jutjat Penal número 5 de Castelló el coneixement de l'execució de manera exclusiva i excloent.

En el Jutjat Penal número 11 d'Alacant s'han invertit 48.347 euros en infraestructures i 256.825 euros en personal. La plantilla està formada per 2 gestors, 4 tramitadors i 1 auxili judicial.

En el Jutjat Penal número 20 de València, la inversió ha sigut de 50.017 euros en infraestructures, i 145.618 euros en personal, format per 1 gestor, 2 tramitadors i 1 auxili judicial.

El Jutjat Social número 4 d'Elx ha suposat una inversió de 277.108 euros en infraestructures i de 256.825 en personal. Componen la plantilla 2 gestors, 4 tramitadors i 1 auxili judicial

La Conselleria ha invertit 140.589 euros en les infraestructures per al Jutjat de Violència sobre la Dona número 6 de València i 258.795 euros en personal. La plantilla està formada per 2 gestors, 4 tramitadors i 1 auxili judicial.

Galeria d'imatges