Agricultura, Ramaderia i Pesca
Regadiu

José Luis Aguirre destaca la importància del regadiu i defén els agricultors espanyols davant dels atacs francesos

31/01/2024
José Luis Aguirre destaca la importància del regadiu i defén els agricultors espanyols davant dels atacs francesos
  • El conseller ha assistit al lliurament dels Premis Regadiu Valencià 2024 de la Federació de Comunitats de Regants de la Comunitat Valenciana (Fecoreva)

El conseller d'Agricultura, Ramaderia i Pesca, José Luis Aguirre, ha defensat els agricultors espanyols de les acusacions per part del Govern francés i de l'exministra, Ségolène Royal, per arremetre contra els nostres productors per “competència deslleial i la falsedat de l'ecologisme dels productes espanyols”.

El conseller ha insistit que “la competència deslleial i la importació de tercers països és conseqüència de les polítiques burocràtiques de Brussel·les”. Respecte als productes bio espanyols, ha afirmat que “tenen eixe certificat els productes que complixen tots els requisits necessaris per a obtindre eixe certificat”.

Així ho ha expressat durant el lliurament de Premis Regadiu Valencià 2024 de la Federació de Comunitats de Regants de la Comunitat Valenciana, Fecoreva, que reconeixen l'excel·lència en diverses categories que reflectixen “el compromís i la dedicació de tots els qui contribuïxen al desenvolupament sostenible i pròsper de la nostra regió”. A l'acte també ha acudit la consellera de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, Salomé Pradas.

El conseller ha subratllat que la gestió de l'aigua a la Comunitat Valenciana “ha sigut un element clau des de l'inici de la nostra existència com a societat”, i que “la seua importància històrica, econòmica i social és fonamental per als valencians, i més per a cada un dels regants, agricultors que cada dia s'alcen per a portar als nostres mercats els millors productes”.

“Soc molt conscient de la realitat del camp, i la importància del regadiu eficient, més encara en anys de sequera com este”, ha assenyalat Aguirre. “Per això m'enorgullix comprovar este esforç per ser excel·lents, per mantindre la nostra tradició, perquè d'esta manera ajudarem que hi haja un relleu generacional, i que puguen confiar en un futur que també convide la població a continuar en zones rurals”.

Aguirre ha dedicat una menció especial al premi a la projecció patrimonial i cultural, que ha obtingut el Jutjat Privatiu d'Aigües d'Orihuela, “per preservar i promoure la rica herència cultural i patrimonial associada al regadiu valencià del qual els valencians som líders reconeguts”. 

“La tradició i la història són pilars fonamentals que ens connecten amb les nostres arrels, i este premi reconeix els esforços en la preservació i promoció d'este inestimable llegat que permeta mantindre i, fins i tot, augmentar la població en les nostres zones rurals”, ha conclòs el conseller.

Galeria d'imatges

Talls de veu relacionats

Declaraciones del conseller José Luis Aguirre