Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori
Zones recreatives

Les àrees d'acampada de la Generalitat registren més de 90.000 pernoctacions en 2023

03/02/2024
Les àrees d'acampada de la Generalitat registren més de 90.000 pernoctacions en 2023
  • Eixa dada suposa un increment del 33 % respecte a 2022
  • El director general de Medi Natural i Animal destaca que l'augment pot explicar-se per l'acabament de les restriccions de la COVID-19, així com per la posada en funcionament del portal d'acampades

Les àrees d'acampada de la Generalitat registren més de 90.000 pernoctacions en 2023, enfront de les 67.500 de l'any anterior, la qual cosa suposa un increment del 33 %. 

Per al director general de Medi Natural i Animal, Raúl Mèrida, “l'augment pot explicar-se, d'una banda, per l'acabament de les restriccions de la COVID-19 i de les reticències dels usuaris a utilitzar les instal·lacions, així com per la posada en funcionament del portal d'acampades”, i hi ha afegit que “la posada en marxa d'este web, a principi d'agost, ha suposat l'increment de pernoctacions d'un 37 % en els 5 últims mesos de l'any”.

Segons les dades, la zona d'acampada que més increment ha registrat durant 2023 ha sigut la de Fuente de Don Guillén, al municipi de Puebla de San Miguel, amb un 269 %, seguit de la de Lomas de Jara, a Biar, amb un augment del 193 %. A més, el campament que més usuaris trien és el del pantà del Buseo, a Chera, que ha registrat 27.252 pernoctacions en 2023.

Estos campaments són infraestructures situades en terreny forestal amb servicis per a l'estada d'una persona o més, sense superar un màxim de 10 persones, on és possible pernoctar amb tendes de campanya durant un període de temps. En l'actualitat, la Comunitat Valenciana compta amb 19 instal·lacions. 

Per a sol·licitar-hi plaça, s'hi pot accedir a través d'este enllaç. Com a novetat, l'autorització per a poder acampar es fa mitjançant una declaració responsable, que s'ompli en el web, sense necessitat de validació posterior. En el moment d'efectuar-hi la reserva, l'aplicació consulta la disponibilitat de places, i la declaració responsable, que pot descarregar-se després de la presentació, és el document justificatiu de la reserva. Pot consultar-se en els enllaços següents: enllaç - enllaç.

Galeria d'imatges