Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori
Millora del servici

L'aeroport de Castelló adjudica les obres d'ampliació de l'aparcament per a atendre l'increment d'usuaris

01/02/2024
L'aeroport de Castelló adjudica les obres d'ampliació de l'aparcament per a atendre l'increment d'usuaris
  • L'actuació permetrà passar de les actuals 350 places a quasi 500 i inclou l'automatització del pàrquing per a un ús més eficient

La societat pública Aeroport de Castelló (Aerocas) ha adjudicat el contracte per a l'ampliació i automatització de l'aparcament, a fi de donar resposta a l'increment del trànsit i del nombre d'usuaris.

El director general d'Aerocas, Justo Vellón, ha explicat que l'actuació “permetrà ampliar el nombre de places de l'aparcament, afavorir-ne un ús més eficient i millorar el control dels accessos, a fi d'atendre l'augment de la demanda vinculat a l'increment del trànsit comercial”.

En este sentit, ha recordat que l'aeroport de Castelló va tancar 2023 amb més de 283.000 passatgers, xifra que constituïx el registre anual més alt en la trajectòria de la infraestructura.

El contracte ha sigut adjudicat per un import de 218.500 euros (IVA exclòs) i un termini màxim d'execució de les obres de quatre mesos des de la formalització del contracte.

L'actuació preveu una ampliació de 4.200 metres quadrats de la zona d'aparcament, que passarà de les actuals 350 places a vora 500.

El projecte també inclou una reconfiguració de l'aparcament existent i se'l dotarà de la senyalística adequada per a un ús eficient i definint zones cobertes.

Així mateix, preveu la seua automatització amb la instal·lació de l'equipament necessari per al control d'entrades i eixides, a més dels elements físics de seguretat per a assegurar el correcte ús dels accessos.

Galeria d'imatges