Sanitat
Gestió directa

Sanitat amplia la plantilla del Departament de Salut de Dénia amb més de 300 places noves

01/02/2024
Sanitat amplia la plantilla del Departament de Salut de Dénia amb més de 300 places noves
  • La Conselleria ha creat més de 1.700 places, de les quals prop de 1.400 integren personal subrogat i més de 300 es creen per a ampliar plantilla i ja estan en procés de cobertura
  • La Generalitat assumix la gestió directa del Departament de Salut de Dénia en finalitzar el contracte de concessió, després d'una transició planificada i ordenada
  • El conseller de Sanitat visita l'Hospital de Dénia en el primer dia de gestió directa i es reunix amb el nou gerent i professionals del departament
  • Gómez destaca que el procés de canvi de gestió transcorre “amb normalitat, sense incidències i amb plenes garanties per als pacients”

El conseller de Sanitat, Marciano Gómez, ha afirmat que la Conselleria amplia la plantilla de personal del Departament de Salut de Dénia amb la creació de més de 300 noves places que ja estan en procés de cobertura.

En este sentit, el conseller ha explicat que el departament de Dénia comptarà a partir d'este dijous amb més de 2.000 places, entre l'hospital i els centres d'atenció primària, de les quals un total de 1.382 integren personal subrogat, i més de 300 són places de nova creació que ja estan en procés de cobertura. A més, s'inclouen en el global les 287 places de personal estatutari. Per a sufragar el cost de personal, la Conselleria ha previst una inversió de més de 92 milions d'euros en 2024.

Marciano Gómez ha fet estes declaracions durant la seua visita a l'Hospital de Dénia en el dia en què la Conselleria de Sanitat assumix la gestió directa del departament de salut després de finalitzar el dimecres, 31 de gener, el contracte de concessió administrativa.

Durant la visita, el conseller ha estat acompanyat pel secretari autonòmic de Planificació, Informació i Transformació Digital, Bernardo Valdivieso; el director general d'Infraestructures i Gestió Econòmica, Pedro López; la directora general de Farmàcia, Elena Gras; la directora general d'Atenció Hospitalària, María Jesús Arilla; i la directora general de Recursos Humans, Amparo Pinazo; a més d'un grup de tècnics de diferents departaments de la Conselleria.

Gómez ha destacat la labor del seu equip i ha afirmat que “tots ells han vetlat per garantir una transició ordenada i sense incidències, que ha sigut resultat d'una bona planificació, en la qual s'ha treballat des que el passat 20 d'octubre es va anunciar el pas a la gestió directa dels departaments de Dénia i Manises”.

El conseller ha mantingut una reunió amb el nou gerent del Departament de Salut de Dénia, José Félix Quintero; el director econòmic, Rafael Ortega; i professionals del departament, als qui ha agraït la seua labor i ha transmés un missatge de tranquil·litat davant de la nova etapa que s'inicia, en la qual, segons ha indicat, “el principal objectiu és oferir la millor atenció sanitària possible a la ciutadania”.

Així mateix, ha afirmat que el procés de canvi a gestió directa del Departament de Salut de Dénia “transcorre amb normalitat, sense incidències, després d'una transició planificada, rigorosa, tranquil·la i ordenada des del punt de vista logístic, de la infraestructura i del personal, així com amb plenes garanties per a la seguretat assistencial dels pacients”.

A més de l'hospital, el Departament de Salut de Dénia compta amb 4 centres sanitaris integrats (especialitats), 8 centres de salut i 34 consultoris auxiliars.

Nou règim jurídic per al personal laboral

Cal recordar que el ple del Consell va aprovar el passat 23 de gener el decret que regula les condicions laborals del personal del Departament de salut de Dénia, després de l'extinció del contracte de concessió. En concret, a través d'esta norma es regula el règim jurídic que ha d'aplicar-se al personal laboral que assumix la Generalitat després de la subrogació i s'establix el marc normatiu que determina les condicions de treball, així com el fet d'ocupar places de naturalesa estatutària de manera transitòria, sempre que no hi hagen causes legals d'extinció, i la forma de provisió d'estos llocs en el cas de quedar vacants, entre altres aspectes.

Marc normatiu per a homogeneïtzar el personal

D'altra banda, el conseller de Sanitat ha recordat que la Conselleria està treballant en “un marc normatiu per a homogeneïtzar el règim jurídic de tots els treballadors, racionalitzar i equiparar les seues condicions”. L'objectiu és que els professionals dels departaments de salut que passen a gestió directa, Dénia i Manises, i que siguen subrogats, compten amb el mateix règim jurídic que la resta de personal de la sanitat pública.

Referent a això, Marciano Gómez ha assegurat que “no permetrem que en el sistema sanitari públic hi haja professionals de primera i de segona perquè tots són iguals, no com va ocórrer amb el personal d'Alzira i Torrevieja per les decisions que va prendre el Botànic”. A este efecte, s'està elaborant el marc legal i normatiu que proporcione la mateixa seguretat jurídica en tots els àmbits de la sanitat pública i, per tant, també per al personal que entra a formar part del sistema públic sanitari després del canvi de model de gestió.

Galeria d'imatges

Talls de veu relacionats

Declaracions del conseller de Sanitat, Marciano Gómez

Declaracions del conseller de Sanitat, Marciano Gómez