Justícia i Interior

La Conselleria de Justícia i Interior incorpora 32 noves unitats mòbils de prevenció d'incendis a la Comunitat Valenciana

01/02/2024
La Conselleria de Justícia i Interior incorpora 32 noves unitats mòbils de prevenció d'incendis a la Comunitat Valenciana
  • Estos vehicles s'encarreguen de la vigilància i detecció d'incendis, fums o qualsevol risc potencial per al terreny forestal
  • La prestació del Servici de Vigilància Preventiva contra el Risc d'Incendis Forestals té com a principal objectiu reduir el nombre d'incendis forestals i minimitzar la superfície afectada.

La Conselleria de Justícia i Interior, a través de la Direcció General de Prevenció d'Incendis Forestals, incorpora a partir d'este dijous 32 noves unitats mòbils de prevenció d'incendis a la Comunitat Valenciana. Esta actuació s'emmarca en la comanda de gestió a l'empresa pública Vaersa per a la prestació del Servici de Vigilància Preventiva contra el Risc d'Incendis Forestals.

La consellera de Justícia i Interior, Elisa Núñez, acompanyada pel secretari autonòmic de Seguretat i Emergències, Javier Montero; el director general de Prevenció d'Incendis Forestals, Francisco Aparisi, i el director general de Vaersa, José Alberto Comos, han assistit a Chiva a l'acte de lliurament de 18 d'estes 32 unitats, les corresponents a la província de València. Es tracta de 14 vehicles Suzuky Jimny; 3 vehicles Land Rover Freelander i 1 vehicle Toyota (pick-up amb motobomba). A Castelló s'han incorporat 6 unitats i a Alacant 8.

Els components de les 18 unitats de València han rebut el vehicle corresponent juntament amb el material de treball necessari per a desenvolupar la seua activitat que consistix, principalment, en la vigilància i detecció d'incendis, fums o qualsevol risc potencial per al terreny forestal. A més, s'encarreguen d'activar alarmes; informar sobre el risc d'incendis, la normativa, la utilització del foc o el control de les cremes autoritzades.

Reduir incendis i superfície afectada

La prestació del Servici de Vigilància Preventiva contra el Risc d'Incendis Forestals encomanada a Vaersa té com a principal objectiu reduir el nombre d'incendis forestals i minimitzar la superfície afectada.

Per a dur a terme este objectiu s'articulen diverses línies d'actuació que inclouen la informació al ciutadà i a la mateixa administració de la normativa vigent i les condicions a cada moment, segons el risc d'incendi existent per a una zona i un temps determinat; la detecció dels incendis forestals com més prompte millor; i el suport als mitjans d'extinció conforme als protocols existents.

Quant als tipus bàsics de recursos que s'inclouen dins del servici es troben, a més de les unitats mòbils de prevenció; equip de coordinació i estructura; observatoris forestals; unitat d'anàlisi i prevenció d'incendis forestals; equip de formació; el sistema integrat de gestió d'incendis forestals (SIGIF); les centrals de prevenció d'incendis forestals (CPIF) i l'equip de suport tècnic.

Galeria d'imatges