President
Indústria audiovisual

Carlos Mazón visita el rodatge de la nova producció de Columbia Pictures a la Ciutat de la Llum

02/02/2024
Carlos Mazón visita el rodatge de la nova producció de Columbia Pictures a la Ciutat de la Llum
  • El president de la Generalitat ha recorregut els estudis on es du a terme el rodatge d'este llargmetratge juntament amb els productors executius de producció Sur-Film
  • Esta producció, en la qual participen un miler de treballadors per al desenvolupament del rodatge, representa un impacte econòmic de diversos milions d'euros per a empreses de diferents sectors de la província
  • El cap del Consell destaca que amb este film la Ciutat de la Llum es reactiva al 100 % i s'obri una nova etapa per a convertir-la en un gran referent de la indústria cinematogràfica europea
  • Assenyala el complex audiovisual com a “motor per a impulsar el creixement i la competitivitat del sector audiovisual de la Comunitat Valenciana” i com a “dinamitzador de l'economia i la desestacionalització del turisme en el nostre territori”
Alicante.

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha visitat el rodatge de la nova producció de Columbia Pictures a la Ciutat de la Llum acompanyat pel productor executiu de l'empresa de servicis de producció Sur-Film, Juan Cano i el productor executiu internacional, Joe Caracciolo Jr. També han assistit el secretari autonòmic d'Innovació, Jerónimo Mora, i el director general de la Ciutat de la Llum, Fermín Crespo. 

El cap del Consell ha recorregut diferents instal·lacions dels estudis alacantins on es du a terme el rodatge de la producció de Columbia Pictures i que preveu filmar a les instal·lacions de Ciutat de la Llum fins al final de març, a més de fer-ho també en diverses localitzacions de la província d'Alacant. 

Carlos Mazón ha avançat que el rodatge d'esta superproducció suposa una inversió a la Comunitat Valenciana de diversos milions d'euros que s'han destinat als treballs que han fet més de mig centenar d'empreses de la província de diferents sectors, des de l'audiovisual, hostaleria, allotjament, logística, infraestructures, fusteria, muntatge d'escenaris, etc.

Així mateix, ha fet referència a l'extens equip de professionals desplegats en esta producció en la qual participen un miler de treballadors per al desenvolupament del rodatge. 

Nova etapa per a la Ciutat de la Llum

Durant la seua visita, el cap del Consell ha destacat la nova etapa iniciada a la Ciutat de la Llum per a convertir-la en un gran referent de la indústria cinematogràfica europea després de la reactivació al 100 % dels estudis del complex alacantí amb el rodatge de la nova producció de Columbia Pictures.

Així, ha declarat que “esta nova etapa de gestió que hem posat en marxa portarà molta inversió amb una gran participació d'empreses alacantines com a proveïdors que situen Alacant i la Comunitat Valenciana en el centre de grans rodatges i que portarà una gran promoció per a la nostra terra”.

En este sentit, ha ratificat el compromís del Consell per desenvolupar el potencial dels estudis alacantins i “posicionar-los en el més alt de la indústria audiovisual internacional”. 

Per a Carlos Mazón, el complex audiovisual alacantí “reforça la imatge d'una comunitat oberta al món per a atraure noves inversions i potenciar el desenvolupament econòmic i social del nostre territori”. 

Així, ha recordat que els estudis de la Ciutat de la Llum són els únics de tota Europa que en el mateix àmbit permeten el rodatge indoors, outdoors i en el medi aquàtic i tenen una ubicació privilegiada. En esta línia, Mazón ha considerat el complex alacantí com a “motor per a impulsar el creixement i la competitivitat del sector audiovisual de la Comunitat Valenciana en tots els seus vessants”.

Igualment, ha subratllat “la seua extraordinària capacitat per a dinamitzar l'economia de la Comunitat Valenciana, la creació d'ocupació i potenciar el turisme en el nostre territori pel seu valor per a la desestacionalització del turisme”. 

De la mateixa manera, s'ha referit a les sinergies generades en termes d'educació, investigació, transferència de coneixements i atracció del talent que situen la Comunitat Valenciana com un espai per al desenvolupament de l'activitat cultural i cinematogràfica.

Esta producció és un dels projectes cinematogràfics beneficiaris de les ajudes llançades per la Generalitat Valenciana per a impulsar la indústria audiovisual en matèria de producció d'obres cinematogràfiques i audiovisuals en territori valencià.

Galeria d'imatges

Vídeos relacionats

Talls de veu relacionats

Declaracions del president de la Generalitat, Carlos Mazón