Medi Ambient, Infraestructures i Territori
Transport públic

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana ha col·laborat en 60 accions solidàries durant 2023

04/02/2024
Donació de sang
  • Els treballadors i treballadores de l'empresa pública han realitzat 862 hores de voluntariat i acció social
  • Quaranta-tres entitats sense ànim de lucre s'han beneficiat de la labor de Responsabilitat Social Corporativa d'FGV

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) va col·laborar en 2023, juntament amb centres educatius, socials i organitzacions no governamentals (ONG), en 60 accions solidàries en les seues instal·lacions de Metrovalencia i TRAM d’Alacant, dins de la seua política de Responsabilitat Social Corporativa (RSC).

Gràcies a esta labor, desenvolupada a través de Línia 0, s'ha aconseguit col·laborar amb 43 entitats sense ànim de lucre. Estes accions s'han dut a terme sense cap cost per a FGV i han sigut possible gràcies a la labor desinteressada d'empleats i empleades de l'empresa pública que han realitzat 862 hores de treball social.

La cessió de les instal·lacions de Metrovalencia i TRAM d'Alacant per a desenvolupar estes iniciatives s'emmarca dins dels objectius de Línia 0, amb la finalitat de fomentar la sensibilització i consciència social entre les persones usuàries.

La col·laboració d'FGV amb diferents entitats ha permés organitzar 507 taules informatives, 3 exposicions (Erradicació de la Pobresa, de Mans Unides;  9é Festival de Cinema Infantil i Projecte TravessArt, de l'Escola d'Artesans), 6 donacions de sang en les quals s'ha promocionat el metro i el tramvia amb l'entrega gratuïta de 780 títols de transport als donants, així com campanyes en trens i estacions sobre qüestions com el voluntariat, la salut, consum responsable, ajuda a la dona, respecte i integració per a col·lectius amb problemes d'exclusió, refugiats, ajuda la infància i la cura del medi ambient.

Entre les entitats a les quals se'ls ha donat veu en FGV destaquen Alcohòlics Anònims, Centre de Transfusió de la Comunitat Valenciana, Plataforma del Voluntariat, Metges sense Fronteres, Save the Children, Mans Unides, Associació Espanyola d'Afectats per Limfoma, Mieloma i Leucèmia, Federació Espanyola de Malalties Rares, Fontilles salud+desarrollo, Creu Roja, Acció contra la Fam, Por ti Mujer, Vida Libre, Unió de Consumidors de la Comunitat Valenciana, Aldeas Infantiles SOS i Latiendo Juntos, entre altres.

Així mateix, les instal·lacions de Metrovalencia i TRAM d’Alacant s'han obert a la visita de grups d'estudiants o joves en risc d'exclusió social. Activitats en les quals han col·laborat de manera desinteressada els treballadors i treballadores d'FGV.

S'han fet 12 visites formatives per a 218 estudiants de Formació Professional d'EPLA, Centre Formació Professional Xabec, Institut Educació Secundària La Patacona (Alboraia), IES Gonzalo Anaya, Centre Concertat Sant Jaume Apòstol (Moncada) i d'orientació laboral del Programa IVAJ del Centre Juvenil de San Isidro.

Unitats i estacions

Quant a les campanyes realitzades en 2023, s'han col·locat 560 cartells de 7 entitats en trens i tramvies de València i Alacant. Han sigut campanyes de prevenció de l'alcoholisme, la ludopatia i la drogodependència, del Dia Mundial de l'Implant Coclear, de la Lepra, de Suport al Voluntariat i per la Cura de la Mar.

Durant l'any passat, FGV va col·laborar també amb 19 associacions en la realització de 27 campanyes mitjançant taules informatives, exposicions i performance a les estacions de Metrovalencia i TRAM d’Alacant.

Galeria d'imatges