Justícia i Interior
Administració de justícia

Justícia incorpora 125 funcionaris nous als jutjats valencians

03/02/2024
  • Es tracta de les persones que han superat el procés selectiu per a ingressar en el cos de tramitació processal i administrativa
  • La incorporació d'estos nous funcionaris de carrera suposarà la reducció de la interinitat en el funcionament de l'Administració de justícia

La Conselleria de Justícia i Interior ha oferit les places en jutjats valencians a les 125 persones que han superat a la Comunitat Valenciana el procés selectiu per a ingressar en el cos de tramitació processal i administrativa de l'Administració de justícia.

La incorporació d'estos nous funcionaris de carrera en diversos jutjats de la Comunitat Valenciana suposarà la reducció de la interinitat en el funcionament de l'Administració de justícia i, per tant, més estabilitat laboral per als treballadors encarregats de tramitar els expedients judicials.

El cos de tramitació processal i administrativa s'encarrega de fer les activitats de suport a la gestió processal, com la tramitació general dels procediments, a través de documents, actes, diligències o notificacions, el registre i classificació de correspondència i la formació d'actuacions i expedients, i confecció de les cèdules per als actes de comunicació, tot això amb la supervisió del superior jeràrquic.

També poden assumir funcions relacionades amb la protecció i el suport a les víctimes, així com de suport a actuacions de justícia restaurativa i de solució extraprocessal.

Localitats on s'oferixen estes places

Per províncies, les destinacions que s'oferixen es distribuïxen en 117 places a la província d'Alacant; 77, a la província de València, i altres 37, a la província de Castelló.

Així, a la província d'Alacant s'oferixen 7 places en els jutjats d'Alcoi; 26, en els de la ciutat d'Alacant; 15, a Benidorm; 15, a Dénia; 15, a Elx; 1, a Ibi; 11, a Orihuela; 2, a Sant Vicent del Raspeig; 18, a Torrevieja; 6, en els jutjats de la Vila Joiosa, i 1, a Villena.

A la província de València s'oferixen 5 places en els jutjats d'Alzira; 1, a Carlet; 5, a Gandia; 3, a Llíria; 3, a Ontinyent; 1, a Paterna; 2, a Picassent; 2, a Requena; 9, a Sagunt; 3, a Sueca; 2, a Torrent; 1, a Xàtiva, i 40, en els jutjats de la ciutat de València.

A la província de Castelló s'oferixen 18 places en els jutjats de la ciutat de Castelló; 3, a Nules; 13, a Vila-real, i 3, a Vinaròs.