Presidència

El Consell aposta per la col·laboració amb l'Administració local per a consolidar el sistema de carrera professional als municipis de la Comunitat Valenciana

02/02/2024
El Consell aposta per la col·laboració amb l'Administració local per a consolidar el sistema de carrera professional als municipis de la Comunitat ...
  • Els directors generals d'Administració Local i Funció Pública han participat en la inauguració de la II Jornada Blanca 'Carrera professional en construcció', organitzada per Avtpal

El director general de Funció Pública, Javier Lorente, i el director general d'Administració Local, José Antonio Redorat, han participat en la inauguració de la II Jornada Blanca 'Carrera professional en construcció', organitzada per l'Associació Valenciana de Tècnics de Personal de l'Administració Local (Avtpal). 

Lorente i Redorat han coincidit a subratllar la importància de col·laborar amb l'Administració local “per a consolidar el sistema de carrera professional als municipis de la Comunitat Valenciana”. 

Al seu torn, el director general de Funció Pública ha parlat de les experiències pilot que s'estan desenvolupant des de la Generalitat i que situen l'Administració valenciana “com a pionera en l'avaluació de l'acompliment professional”, un model que “pot traslladar-se als municipis valencians”. 

Per la seua part, el director general d'Administració Local ha destacat la importància que les administracions “es doten de sistemes objectius per a l'avaluació de l'acompliment dels empleats públics”. A més, s'ha referit al rellevant paper del personal tècnic de l'Administració local, “que s'enfronta a reptes com els processos d'estabilització, les ofertes públiques d'ocupació o la introducció de sistemes de carrera professional”.

En la sessió s'han abordat qüestions com l'avaluació de l'acompliment i la carrera professional en l'àmbit de l'Administració local o la incidència de la nova legislació estatal en matèria d'avaluació de l'acompliment; aspectes clau en el debat per a establir eines dirigides als petits i mitjans ajuntaments en esta tasca.

Avatpal treballa des de l'any passat en un laboratori d'idees per a dissenyar diferents kits d'instruments encaminats a un model de sistema de carrera i avaluació de l'acompliment que puguen utilitzar xicotets i mitjans ajuntaments.

Galeria d'imatges