Justícia i Interior
Administració de Justícia

Elisa Núñez anuncia la creació d'un nou espai per a fer més accessible la Unitat d'Atenció Social de Suport a la Discapacitat a la Ciutat de la Justícia de València

02/02/2024
Elisa Núñez anuncia la creació d'un nou espai per a fer més accessible la Unitat d'Atenció Social de Suport a la Discapacitat a la Ciutat de la ...
  • Xifra en 3,6 milions la inversió posada en marxa pel seu departament des d'octubre de 2023 a la Ciutat de la Justícia i explica que s'estan buscant els millors terrenys per a aplicar-la
  • La consellera de Justícia ha visitat les instal·lacions de la Ciutat de la Justícia, on ha reivindicat la independència del poder judicial i ha mostrat “el seu suport més rotund als jutges i magistrats, que en els últims dies han sigut assenyalats per membres del Govern i els seus socis”

 

La consellera de Justícia i Interior, Elisa Núñez, ha anunciat un acord amb el degà de València per a habilitar en la planta baixa de la Ciutat de la Justícia “un nou espai en el qual se situarà la Unitat d’Atenció Social de Suport a la Discapacitat, amb l’objectiu que les persones amb discapacitat puguen tindre més accessibilitat per a totes les gestions i els processos que hagen de realitzar”.

La titular de Justícia ha reivindicat la independència del poder judicial i ha volgut mostrar “el seu suport més rotund als jutges i magistrats”, ja que “en els últims dies hem vist com el Govern del senyor Sánchez i els seus socis han assenyalat amb noms i cognoms jutges i magistrats per complir i fer complir la llei, fets que són una prova més de la demolició del nostre estat de dret i de la nostra Constitució”.

La consellera de Justícia i Interior xifra en 3,6 milions la inversió posada en marxa pel seu departament des d’octubre de 2023 a la Ciutat de la Justícia, entre les actuacions de millora de les instal·lacions i la posada en servici de dos nous jutjats, el Jutjat Penal número 20 i el Jutjat de Violència sobre la Dona número 6 de València, “que s’han posat ràpidament en servici en tan sols quatre setmanes, després de l’aprovació el 27 de desembre de 2023, per part del Govern, del Reial decret de noves unitats judicials”.

A més, Elisa Núñez ha explicat que “en estos moments ens trobem en la cerca dels millors terrenys per a situar l’ampliació de la Ciutat de la Justícia”. En este sentit, ha qualificat de “vertader bluf el projecte que va anunciar l’exconsellera Bravo del Govern del Botànic, perquè, en realitat, mai es va arribar a firmar la cessió dels terrenys ni la necessitat de desafectar els terrenys en els quals suposadament s’anava a situar eixa ampliació de la Ciutat de la Justícia”.

La titular de Justícia ha destacat “l’esforç del nou equip de la Conselleria per millorar l’exercici de la justícia perquè es puga atendre d’una manera més àgil i efectiva tots els ciutadans, i ha reiterat el seu compromís de continuar dotant l’Administració de Justícia de més i millors mitjans, amb la finalitat de descongestionar la càrrega de treball existent”.

Actuacions posades en marxa a la Ciutat de la Justícia

Des d’octubre de 2023, la Conselleria de Justícia i Interior ha posat en marxa actuacions de millora de les instal·lacions de la Ciutat de la Justícia de València amb una inversió superior als 3 milions.

Entre estes actuacions destaca la reparació de les cobertes, amb un pressupost de 2,8 milions, el projecte de la qual es troba en licitació. A més, s’està duent a terme la reforma de la instal·lació elèctrica, els treballs de millora del sistema d’energia reactiva i s’han subministrat 20 equips de radiofreqüència.

També s’estan fent obres d’adequació en diversos espais, com el de la zona administrativa, i en un dels quals s’instal·laran quatre sales de videoconferència.

El novembre de 2023, es va habilitar un sistema d’accés amb targeta magnètica per a facilitar l’entrada d’advocats, procuradors i graduats a la Ciutat de la Justícia de València instal·lant un programari en els torns de control d’entrada.

Esta mesura forma part d’un protocol firmat amb els col·legis professionals i s’emmarca en l’objectiu de la Conselleria de modernitzar i agilitzar la justícia conjugant-ho amb la seguretat dels edificis judicials.

La consellera també ha visitat els nous jutjats posats en servici este 31 de gener a la Ciutat de la Justícia, en els quals la Conselleria ha invertit un total de 595.021 euros.

En concret, el Jutjat Penal número 20 de València, amb una inversió de 50.017 euros en infraestructures i 145.618 euros en personal, i amb una plantilla formada per un gestor, dos tramitadors i un auxili judicial; i el Jutjat de Violència sobre la Dona número 6 de València, en el qual la Conselleria ha invertit 140.589 euros en les infraestructures i 258.795 euros en personal. La plantilla està formada per 2 gestors, 4 tramitadors i 1 auxili judicial.

 

Galeria d'imatges