Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport
Llegat pictòric

Vicente Barrera reconeix “l'enorme generositat” de Vicente Colom i insta el Museu de Belles Arts a “continuar atresorant peces d'artistes de primer nivell”

02/02/2024
Vicente Barrera reconeix “l'enorme generositat” de Vicente Colom i insta el Museu de Belles Arts a “continuar atresorant peces d'artistes de ...
  • El vicepresident primer i conseller de Cultura i Esport presenta catorze obres de Colom donades pel mateix artista al Museu de Belles Arts de València
  • Barrera agraïx “institucionalment i personalment el regal i llegat d'este admirat pintor del qual ens sentim orgullosos tots els valencians”

El vicepresident primer i conseller de Cultura i Esport, Vicente Barrera, ha reconegut “l'enorme generositat” de l'artista plàstic valencià Vicente Colom pel seu llegat al Museu de Belles Arts de València (MuBAV), als responsables del qual ha instat a “continuar atresorant peces d'artistes de primer nivell que donen fe de l'excel·lència de l'art valencià”. 

El responsable de Cultura ha presentat les catorze obres de Vicente Colom (València, 1941), donades pel mateix pintor al MuBAV, en la seua majoria dibuixos realitzats a ploma sobre paper, durant un acte al qual també ha assistit el director del centre cultural, Pablo González Tornel.

El vicepresident ha agraït “institucionalment i personalment el regal i llegat d'este admirat pintor del qual ens sentim orgullosos tots els valencians”, després de manifestar “els sentiments personals de grandíssima admiració i afecte” per este prestigiós dibuixant, considerat el més destacat de les últimes dècades.

Per a Vicente Barrera, el seu llegat “mostra el compromís d'este gran artista amb el patrimoni cultural valencià i contribuïx a consolidar la posició del Museu de Belles Arts de València entre els principals centres museístics europeus”.

Per la seua part, González Tornel ha assenyalat que el Museu continuarà apostant “per grans artistes que permeten continuar la línia iniciada per mestres com Joanes, Ribalta o Sorolla”.

El director del MuBAV també ha indicat que, en esta donació, “ha sigut fonamental la mediació de l'Associació d'Amics del Museu de Belles Arts de València, la presidenta de la qual, María José Navarro, ha intervingut personalment en tot el procés”.

Els catorze dibuixos llegats per Colom mostren el seu domini del dibuix a ploma sobre paper, la tècnica per excel·lència que preval en gran part de la seua producció artística i amb la qual, segons els experts, es revela com un mestre a aconseguir les màximes qualitats i volums a través del blanc i negre, del clarobscur i del dibuix.

Amb temàtiques variades, l'acumulació dibuixística de Colom es manifesta a través de les arquitectures urbanes, el paisatge mediterrani, els elements arquitectònics, o les figures humanes, entre altres.

 

Galeria d'imatges

Talls de veu relacionats

Declaracions del vicepresident primer i conseller de Cultura i Esport, Vicente Barrera