Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport
'Sobre rodes'

El 25 aniversari del Circuit Ricardo Tormo serà el protagonista d'una falla a València

03/02/2024
El 25 aniversari del Circuit Ricardo Tormo serà el protagonista d'una falla a València
  • La falla del Doctor Collado dedicarà el seu monument principal i algun dels ninots al Circuit 
  • La primera dona pilot de Fórmula 1, Teresa de Filippis, el campió de Canals Ricardo Tormo i altres esportistes apareixen en la falla

El Circuit Ricardo Tormo serà el protagonista de la falla de la plaça del Doctor Collado de València, que enguany ha dedicat el seu monument a celebrar el 25 aniversari del traçat de Cheste.

Sobre rodes és el títol triat per la comissió que planta la falla en la cèntrica plaça, al costat de la Llotja de València, i està integrada en la secció primera B de les Falles 2024.

La primera dona pilot de Fórmula 1, Teresa de Filippis, el campió de Canals Ricardo Tormo i altres esportistes apareixen en la falla, que ja ha presentat un dels ninots en l''Exposició del ninot' que estos dies ha obert les portes a la Ciutat de les Arts i de les Ciències de València.

El disseny original és obra de Paco Camallonga i l'artista triat per la comissió és Paco Giner, els qui s'han imbuït de l'esperit dels esports del motor per a emular tota una carrera a l'estil de les actuacions boges en ple centre de la ciutat.

Al voltant de la peça principal apareixeran diferents ninots amb escenes relacionades sempre amb el món del motor per a recordar l'aniversari del Circuit i, com és tradició, satiritzar la societat, l'actualitat i la cultura del moment.

La plantà de la falla culminarà el 15 de març i, des de llavors, tots els valencians i visitants tindran l'oportunitat de gaudir del monument abans que, seguint la tradició, siga pastura de les flames la Nit de la Cremà, el 19 de març.

Galeria d'imatges