Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori
Infraestructures

Pradas destaca que invertir 3,2 milions en el sistema de depuració de Benidorm i l'Alfàs “manté la Comunitat com a líder en la gestió de l'aigua”

02/02/2024
Pradas destaca que invertir 3,2 milions en el sistema de depuració de Benidorm i l'Alfàs “manté la Comunitat com a líder en la gestió de l'aigua”
  • La consellera anuncia un augment de 13 a 18 línies d'autobusos interurbans per a atendre el municipi de Finestrat
  • Recorda que FGV iniciarà a l'abril les obres per a duplicar i electrificar la via entre Hospital Vila i l'estació de Benidorm del TRAM

La consellera de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, Salomé Pradas, ha destacat que la inversió de més de 3,2 milions d’euros en diverses actuacions de millora del sistema de sanejament i depuració d’aigües residuals de Benidorm i de l’Alfàs del Pi “ens mantenen líders en la gestió de l’aigua”.

Pradas s’ha manifestat en estos termes en la visita que ha fet este divendres a Benidorm per a visitar les obres d’adequació i millora de les estacions de bombament d’aigües residuals tant de la capital de la comarca de la Marina Baixa com del municipi veí, que suposaran una inversió de 3,2 milions d’euros.

A Benidorm, el sistema de col·lectors d’aigües residuals es caracteritza per dos línies paral·leles de bombaments en sèrie, que eleven l’aigua fins a la depuradora, una de les quals va ser inaugurada en 1984, per la qual cosa una reparació en qualsevol dels bombaments del sistema implica moltes dificultats en estar situats en una zona urbana de marcat caràcter turístic. A més, es tracta de bombaments en què qualsevol parada ocasiona abocaments d’aigua residual a la platja. El mateix problema planteja el sistema de l’Alfàs del Pi, a causa de la seua proximitat a la costa i a zones residencials.

D’esta manera, les obres de millora visitades per la consellera garantiran la fiabilitat del funcionament de les instal·lacions, ja que s’hi renovarà part dels elements més conflictius. També s’assegurarà la correcta evacuació de les aigües d’unes àrees urbanes caracteritzades per l’alta afluència turística.

En este sentit, la consellera Pradas ha assegurat que actuacions com les que es duran a terme “mantenen la Comunitat Valenciana en el lideratge indiscutible de la correcta gestió de l’aigua, perquè som la regió que reutilitza el volum més gran d’aigua a Espanya i segurament en tot Europa”. De fet “reciclem el 40 per cent de l’aigua de tot Espanya i quasi doblem la segona autonomia, Múrcia, que recicla el 27 per cent”.

“Quan des del Consell de Carlos Mazón defenem cada gota d’aigua que necessita la Comunitat Valenciana, ho fem carregats de raons i també de realitats com esta, que posen de manifest que ningú pot donar-nos lliçons de com fer una correcta gestió hídrica que és exemple i referència en tot Europa”, ha asseverat Salomé Pradas.

Mobilitat

D’altra banda, la consellera s’ha traslladat a Finestrat, on ha anunciat que, amb la posada en marxa del nou mapa d’autobusos interurbans, este municipi estarà integrat en la concessió CV-206 Benidorm Metropolità, el projecte definitiu de la qual s’està redactant ara mateix.

La concessió CV-206, pel que fa a Finestrat, suposarà un augment de les 13 línies d’autobusos actuals a 18, per a atendre tant el nucli urbà com la zona costanera d’esta localitat de la Marina Baixa.

La renovació de l’actual concessió forma part del procés general per a adequar 38 línies de transport regular de passatgers en tota la Comunitat Valenciana, “que suposarà una inversió de prop de 400 milions d’euros per a l’adquisició de 600 autobusos entre models completament elèctrics, híbrids i, en menor mesura, convencionals”.

Finalment, Salomé Pradas ha recordat que Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) iniciarà el pròxim mes d’abril les obres del projecte constructiu de duplicació de via i electrificació entre el baixador d’Hospital Vila i l’estació de Benidorm de TRAM d’Alacant, l’objectiu de les quals és dotar el servici ferroviari de l’empresa pública a la província de més capacitat, regularitat i millora en les freqüències de pas.

Galeria d'imatges

Talls de veu relacionats

Declaracions de la consellera de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, Salomé Pradas

Declaracions de la consellera de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, Salomé Pradas