President

Carlos Mazón: “Estic a favor de la solidaritat hídrica entre regions”

03/02/2024
Carlos Mazón: “Estic a favor de la solidaritat hídrica entre regions”
  • La ministra de Transició Ecològica, Teresa Ribera, comunica al president Carlos Mazón la intenció del Ministeri de portar aigua de la dessalinitzadora de Sagunt a Catalunya 
  • La ministra ha garantit que l'augment de la capacitat de la dessaladora per damunt del 15 % no té cap afecció per a les necessitats de la província de València
  • El cap del Consell ha assenyalat que ha sol·licitat una reunió amb la ministra per a “abordar les necessitats hídriques en temes com el transvasament o l'emergència de l'Albufera”

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha afirmat que “estic a favor de la solidaritat hídrica entre regions, una solidaritat que ha d'estendre's de manera oficial en tot Espanya”. El cap del Consell s'ha expressat en estos termes després de parlar amb la ministra de Transició Ecològica, Teresa Ribera, que li ha comunicat la intenció de portar aigua en vaixells des de la dessalinitzadora situada a Sagunt fins a Catalunya per a lluitar contra la sequera que patix esta regió.

El president de la Generalitat ha explicat que està a favor que “l'aigua dessalada tinga un ús prioritari i quasi exclusiu per a emergències de consum de boca, no per a reg, perquè això és molt perjudicial per als nostres cultius i cítrics”, ha assegurat.

Així mateix, el màxim responsable de l'executiu valencià ha indicat que la ministra “li ha garantit que augmentar la capacitat de la dessaladora per damunt del 15 % no té cap afecció per a les necessitats de la província de València”.

A més, el president de la Generalitat Valenciana li ha plantejat una reunió a la responsable del ministeri per a abordar les necessitats hídriques de la Comunitat Valenciana en temes com els transvasaments o l'emergència de l'Albufera.

Finalment, el president ha recordat el compromís del Consell per a defensar el dret a l'aigua “que necessita i mereix la Comunitat Valenciana”. A més, ha indicat alguna de les accions que ja ha dut a terme la Generalitat, com les obres del posttransvasament Xúquer-Vinalopó amb l'adjudicació del tram 1, en què s'iniciaran les obres d'ací a poc temps, amb un pressupost de 9 milions d'euros, o la licitació del tram 2 d'esta infraestructura.

Galeria d'imatges

Talls de veu relacionats