President
Agroalimentació

Carlos Mazón assistix a Fruit Logística Berlín per a promocionar i defendre el sector hortofructícola de la Comunitat

06/02/2024
Carlos Mazón assistix a Fruit Logística Berlín per a promocionar i defendre el sector hortofructícola de la Comunitat
  • Advoca per unir forces amb el sector per a reivindicar els interessos dels nostres agricultors i exercir més pressió a Madrid i davant de la Unió Europea
  • Denuncia que la competència deslleial que patixen els nostres agricultors “amenaça la seua competitivitat i està perjudicant el sector” i reclama “polítiques efectives que asseguren el seu futur”
  • Critica la inacció de Pedro Sánchez davant del bloqueig del trànsit hortofructícola a França i assegura que “demostra l'abandó del Govern central al camp valencià i al treball dels agricultors”
  • Reivindica la qualitat de les fruites i verdures de la Comunitat Valenciana, així com el saber fer dels seus agricultors i ratifica la seua aposta per “impulsar este sector productiu clau per a l'economia valenciana i espanyola” 
  • Prop de 60 empreses de la Comunitat participen en esta fira de referència del 7 al 9 de febrer a la capital alemanya
València.

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, viatja a Berlín els dies 7 i 8 per a defendre i donar suport al sector hortofructícola de la Comunitat Valenciana en el mercat internacional amb motiu del certamen Fruit Logística 2024.

El cap del Consell, acompanyat pel conseller d'Agricultura, Ramaderia i Pesca, José Luis Aguirre, mostra el seu compromís amb la indústria agroalimentària i encapçala una delegació de prop de 60 empreses valencianes que participen en la fira comercial líder per al negoci mundial de productes frescos del 7 al 9 de febrer en la capital alemanya.

Mazón advoca per unir forces amb el sector i “desenvolupar una estratègia valenciana conjunta amb més ambició que reivindique els interessos dels nostres agricultors i exercisca més pressió a Madrid i davant de la Unió Europea”. 

En este sentit, ha fet referència a algunes de les grans amenaces que patix el sector primari valencià com la competència deslleial de tercers països que “llastra la seua competitivitat i estan afonant al sector”, així com l'entrada de plagues i malalties a través dels ports comunitaris, la falta de reciprocitat en l'ús de productes fitosanitaris o la sequera. Per tot això, ha reclamat “polítiques efectives que asseguren el futur d'este sector productiu clau en l'economia valenciana i espanyola”.

En esta línia, ha defés que els productes agroalimentaris de la Comunitat Valenciana “són els millors del món, competixen en pitjors circumstàncies que els altres i, així i tot, tiren avant”.

Així mateix, ha criticat la inacció de Pedro Sánchez davant del bloqueig del trànsit hortofructícola a França i assegura que “demostra l'abandó del Govern central al camp valencià i al treball dels agricultors”. A més, ha sol·licitat una línia d'ajudes per les pèrdues milionàries que ha patit el sector en plena campanya d'exportació.

Impuls als senyals d'identitat agroalimentàries de la Comunitat

Carlos Mazón ha destacat les fruites i verdures de la Comunitat Valenciana “com a senyals d'identitat que traspassen les nostres fronteres per la seua qualitat i el saber fer dels nostres agricultors” i ha ratificat l'aposta del Consell per impulsar este sector productiu “amb polítiques reals i efectives que fomenten la seua promoció, producció i comercialització”. 

Així, ha declarat que mentre el Consell “està potenciant les ajudes per a l'assegurança agrària, rebaixant i eliminant impostos i potenciant la promoció”, el Govern d'Espanya “ha deixat desprotegits els nostres agricultors i no està donant suport al camp valencià. Estem absolutament fora de les prioritats del Govern d'Espanya”. 

També ha animat la societat a consumir productes de la nostra terra per les seues grans propietats organolèptiques i a reivindicar igualtat de tracte per als nostres agricultors. 

Àmplia representació valenciana en Fruit Logística Berlín

Fruit Logística Berlín 2024 comptarà amb una àmplia representació del sector de fruites i verdures del nostre territori. Les empreses participants presentaran novetats, realitzaran prospecció de mercats i impulsaran la internacionalització del seu negoci.

Un total de 58 productors valencians de fruites i verdures fresques, com els cítrics, el raïm, les magranes, les hortalisses, els sucs de fruites o les llavors, es donaran cita en el certamen del 7 al 9 de febrer juntament amb denominacions d'origen com el caqui de la Ribera del Xúquer, la carxofa de Benicarló, la magrana mollar d'Elx o la IGP Cítrics Valencians, habituals de l'esdeveniment. 

Entre els 26 coexpositors que compartixen espai en l'estand de la Comunitat Valenciana es troben els consells reguladors de les figures de qualitat diferenciada DOP Kaki Persimon i IGP Cítrics Valencians, a més de productors de fruites i hortalisses fresques, empreses distribuïdores, associacions i cooperatives, productores de llavors, brots i germinats, fabricadors de fertilitzants ecològics o empreses innovadores. 

Les marques de promoció de productes de qualitat diferenciada, ecològics i referents de proximitat Molt de Gust estaran localitzats en un estand de 405 metres quadrats, situats a les illes A-02 i A-03 del pavelló 11.2.

Fruit Logística és la fira comercial líder per al negoci mundial de productes frescos i cobrix tota la cadena de distribució de la indústria hortofructícola, des del productor fins al punt de venda. A més dels sectors tradicionals, també tenen cabuda les tecnologies emergents, com la transformació digital en l'agricultura, els hivernacles intel·ligents, les rutes orgàniques i les noves empreses tecnològiques. 

Cada edició de la fira reunix 3.000 expositors de més de 90 països i rep visitants de més de 140 països, el 80 % dels quals són compradors amb poder de decisió final.

Galeria d'imatges

Talls de veu relacionats

Declaracions del president de la Generalitat, Carlos Mazón