Sanitat

L'Hospital Clínic de València renova el seu laboratori central

06/02/2024
L'Hospital Clínic de València renova el seu laboratori central
  • S'han reformat les instal·lacions i s'ha adquirit nou equipament que millora la fase preanalítica, analítica i postanalítica
  • El nou equipament suposa millores notables, com acurtar temps i l'automatització total de les mostres
  • En 2023, es van fer en el servici de Bioquímica Clínica i Patologia Molecular quasi 9 milions de proves a un total de 410.213 pacients

El laboratori de Bioquímica Clínica i Patologia Molecular de l'Hospital Clínic Universitari de València ha renovat les seues infraestructures i equipament.

L'obra ha suposat una millor funcionalitat dels espais i una modernització de l'equipament instrumental que integra els processos preanalítics, analítics i postanalítics de l'àrea de major automatització del laboratori, denominada CORE.

El nou equipament suposa millores notables, com acurtar temps i l'automatització total de les mostres que, una vegada s'introduïxen en els equips de la fase de preparació o preanalítica, ja no ixen de les màquines fins que conclou tot el procés. Això ha sigut possible gràcies a uns equips automàtics de transport de mostres que passen des de la zona de preparació fins a la zona d'analítica i posteriorment a neveres d'accés automàtic, quan el procés ja ha acabat.

Per al cap del servici de Laboratori, Arturo Carratalá, “es tracta d'una millora tecnològica per a donar suport a una manera de treballar que denominem laboratori proactiu, orientat al pacient, estretament integrat en el procés assistencial per a millorar el rendiment diagnòstic i contribuir a l'efectivitat de les rutes assistencials. Tot això en un circuit de seguretat per al pacient, en garantir la traçabilitat de la seua identificació durant tot el procés”.

El projecte ha sigut dut a terme amb la implicació del conjunt dels professionals del Laboratori i dels servicis de Manteniment i Informàtica.

El servici de Bioquímica Clínica i Patologia Molecular s'encarrega de realitzar les anàlisis bioquímiques de tot el departament Clínic-Malva-rosa, a més dels sol·licitats des d'altres departaments de salut per als quals és referència, com són els de Gandia i Sagunt, entre altres.

Està constituït per 6 laboratoris: diagnòstic i consell genètic, hormones i diagnòstic prenatal, autoimmunitat, proteïnes, preanalítica i automatització (CORE) i urgències. Entre la seua activitat anual, cal destacar que en 2023 es van fer en este servici 8.973.976 proves, a un total de 410.213 pacients.

Galeria d'imatges

Vídeos relacionats