Agricultura, Ramaderia i Pesca
Ple del Consell

Aguirre: “El Consell dona suport a les reivindicacions dels agricultors i crida a la unitat per a poder canviar les polítiques europees que els resten competitivitat”

06/02/2024
Aguirre: “El Consell dona suport a les reivindicacions dels agricultors i crida a la unitat per a poder canviar les polítiques europees que els ...
  • José Luis Aguirre compareix en la roda de premsa del Ple del Consell i demana una reflexió davant de la imposició d'una normativa europea inassumible per als agricultors
  • Fa una crida al seny i la sensatesa davant de les mobilitzacions que es desenvolupen este dimarts en tota la Comunitat Valenciana

El conseller d'Agricultura, Ramaderia i Pesca, José Luis Aguirre, ha afirmat que “el Consell dona suport a les reivindicacions dels agricultors i crida a la unitat per a poder canviar les polítiques europees que els resten competitivitat”.

José Luis Aguirre, que ha comparegut durant la roda de premsa després del Ple del Consell, s'ha referit a les mobilitzacions agràries que es desenvolupen a la Comunitat Valenciana des de primera hora del matí, i ha destacat que “som conscients que la Unió Europea imposa normatives inassumibles per als agricultors i urgix una reflexió seriosa sobre la situació”.

El conseller ha qualificat de “justes” les reivindicacions del sector agrari valencià sobre la simplificació de la burocràcia, la competència deslleial de tercers països, la reciprocitat, la simplificació d'ecorrègims de condicionalitat reforçada de la PAC, la imposició del quadern digital, l'assessorament en fertilització i la gestió integrada de plagues.

Referent a això, Aguirre ha assenyalat que la normativa europea a la qual ha fet referència és un condicionant que complica la vida de l'agricultor i l'asfixia a l'hora de tirar avant les seues explotacions agràries.

Així mateix, el conseller ha advocat per la unió del sector agrari i dels partits polítics “per a ser molt més forts” i aconseguir canviar les polítiques europees que van contra els interessos dels agricultors i ramaders de la Comunitat Valenciana.

A més, el titular d'Agricultura ha tancat la seua intervenció fent una crida “al seny i a la sensatesa” de les mobilitzacions.

Galeria d'imatges

Vídeos relacionats

Talls de veu relacionats

Declaracions del conseller d'Agricultura, Ramaderia i Pesca, José Luis Aguirre