Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport
Música clàssica

L'Auditori de Castelló rep el Quintet de Cordes de l'Orquestra Filharmònica de Berlín amb obres de Mozart, Verdi o Txaikovski

07/02/2024
L'Auditori de Castelló rep el Quintet de Cordes de l'Orquestra Filharmònica de Berlín amb obres de Mozart, Verdi o Txaikovski
  • L'orquestra estarà acompanyada pel prestigiós clarinetista valencià Miguel Ángel Tamarit
  • El concert, que forma part de l'abonament d'hivern de l'Auditori, té lloc el dijous, 8 de febrer, a les 19.30 hores 

La Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport, a través de l'Institut Valencià de Cultura, presenta el dijous 8 de febrer, a les 19.30 hores, el concert del Quintet de Cordes de l'Orquestra Filharmònica de Berlín a l'Auditori de Castelló.

La prestigiosa formació arriba fins a la capital de la Plana amb un programa compost per peces de Mozart, Verdi, Weber, Paganini o Txaikovski, les peces dels quals interpretarà juntament amb el clarinetista valencià Miguel Ángel Tamarit. 

El Quintet de Cordes de la Filharmònica de Berlín és únic en la seua instrumentació en haver ampliat el quartet tradicional de corda amb un contrabaix. Des de la formació asseguren que esta elecció deliberada permet que el conjunt actue com una orquestra de cordes, ja que les cinc seccions de cordes, dos violins, viola, violoncel i contrabaix, estan representades. 

A la sala simfònica de l'Auditori de Castelló estaran els fundadors de l'agrupació, el violinista Romano Tommasini i el violista Wolfgang Talirz. Els dos estaran acompanyats per la prestigiosa violoncel·lista russa Tatjana Vassiljeva; el primer violí del brasiler Luiz Felipe Coelho, i el primer contrabaix del letó Gunars Upatnieks.

A més, en esta ocasió, la formació comptarà amb el clarinetista Miguel Ángel Tamarit. El músic valencià és un dels més destacats clarinetistes espanyols per la seua dilatada experiència i reconegut prestigi internacional. Des de 2019, col·labora regularment amb el Quintet de Cordes de l'Orquestra Filharmònica de Berlín i oferixen recitals en les millors sales de concerts nacionals i internacionals amb un ampli reconeixement per part del públic i la crítica.

El concert forma part de l'abonament d'hivern de l'Auditori de Castelló que permet disfrutar durant el trimestre de grans concerts a un preu reduït. Les entrades soltes per a este recital tenen un preu de 6 a 16 euros i es poden adquirir en taquilla o en la web.
 
Cal recordar que quan es visita el Museu de Belles Arts de Castelló o l'EACC, s'obté un tiquet ‘Entrada i +’ que permet comprar, a les taquilles del Teatre Principal de Castelló o de l'Auditori de Castelló, entrades per als espectacles amb un descompte que pot arribar fins al 50 %.  

Galeria d'imatges