Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport
Les Arts és Músiques Valencianes

Les Arts clausura la segona edició del cicle ‘Músiques Valencianes’ amb les actuacions de Sandra Monfort i de Margarita Quebrada i Xenia

07/02/2024
Les Arts clausura la segona edició del cicle ‘Músiques Valencianes’ amb les actuacions de Sandra Monfort i de Margarita Quebrada i Xenia
  • El dark pop de Margarita Quebrada, divendres 9, i el retorn de Sandra Monfort en solitari, dissabte 10, després del seu debut amb Marala, tanquen esta edició 
  • Encara estan a la venda les últimes localitats per als dos concerts, amb un preu a partir de 12 euros

 
 

El Palau de les Arts Reina Sofia clausura la segona edició de ‘Les Arts és Músiques Valencianes’ amb les actuacions de Margarita Quebrada i Xenia, el divendres 9 de febrer; i de Sandra Monfort, el dissabte 10, al Teatre Martín i Soler.

Les Arts s'endinsa així en la tercera i última setmana d'este cicle amb el qual es pretén mostrar la gran diversitat de gèneres que es cultiven a la Comunitat Valenciana: des del rock alternatiu i l'electrònica, a la música de cantautor i els cants de batre tradicionals. Noms consolidats i grups o solistes emergents conformen el cartell d'esta aposta del centre d'arts per obrir les seues portes a nous públics i a noves propostes artístiques.

Este divendres, 9 de febrer, els sons més avantguardistes i electrònics pugen a l'escenari del Teatre Martín i Soler. El postpunk i la música dels 80 del grup Margarita Quebrada s'unixen al dark pop i l'electrònica de Xenia en un concert amb el qual presenten en Les Arts el seu EP conjunt Aleación, una fusió orgànica entre dos referents de les noves sonoritats i estètiques de la música electrònica valenciana.  

Aleación és un punt d'inflexió en el desenvolupament de la banda, una simbiosi entre el new wave, el pop més fosc i la música remember, les tornades més corejables i el sentiment constant d'estar davant d'una cosa molt gran, en la qual evolucionen i maduren l'essència de la seua aplaudida col·laboració en 2022 amb la cançó Otro lado dins de l'àlbum de Margarita Quebrada Gas Lágrima

Per la seua part, Sandra Monfort protagonitza la quinta i última sessió del cicle. Després de debut la passada temporada amb el grup Marala, l'artista de Pedreguer torna a Les Arts en solitari després de culminar un rotund 2023 en el qual s'ha consolidat com una de les veus imprescindibles del pop valencià. Monfort és sinònim de tradició, de folk i de cerca, però també d'avantguarda i experimentació. 

La seua destacada irrupció amb el seu primer elepé, Niño Reptil Ángel (2021), guanyador de dos Premis Carles Santos, entre estos el millor àlbum, s'ha confirmat amb el seu segon treball La Mona (2023), el suport definitiu a l'alacantina amb tres nous Carles Santos a favor seu i una important agenda de concerts. 

Les Arts recorda que encara estan a la venda les últimes entrades per als dos concerts amb un preu a partir de 12 euros.
 

Galeria d'imatges