Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport
Arts escèniques

L'Institut Valencià de Cultura presenta 'Voltaire/Rousseau. La disputa' en el Teatre Principal de València

08/02/2024
L'Institut Valencià de Cultura presenta 'Voltaire/Rousseau. La disputa' en el Teatre Principal de València
  • La producció de Teatre Romea es podrà veure del 9 a l11 de febrer
  • L'obra, escrita pel francés Jean-François Prévand, està dirigida per Josep Maria Flotats, que és també el protagonista junt amb Pep Planas
     

La Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport, a través de l'Institut Valencià de Cultura (IVC), presenta en el Teatre Principal de València l'obra Voltaire/Rousseau. La disputa, que s'hi podrà veure del 9 a l'11 de febrer.

L'obra, escrita pel francés Jean-François Prévand, arriba a València de la mà d'un dels grans del nostre teatre, Josep Maria Flotats, encarregat d'adaptar i dirigir este text que, a més, protagonitza junt amb l'actor Pep Planas.

Voltaire/Rousseau. La disputa posa en escena un combat d'alta volada entre dos dels filòsofs més brillants de la Il·lustració i pares espirituals de la Revolució Francesa, Voltaire i Rousseau, que posa l'accent en la famosa frase amb què Voltaire conclou l'obra Càndid: “Hem de saber cultivar el propi jardí”.

La trama comença quan un pamflet anònim acusa a Jean-Jacques Rousseau per haver abandonat els seus cinc fills. Rousseau recorre a Voltaire per a esbrinar junts qui és l'autor d'esta abominació.

Això ens dona l'oportunitat d'assistir a una gran escena domèstica, en què els dos filòsofs enfronten les seues idees sobre Déu, la igualtat, l'educació i el teatre, i així es confronten dos maneres igualment generoses, però molt diferents, de concebre la societat.

L'espectacle forma part dels quatre títols inclosos en el bo 4 x 4 oferit per l'Institut Valencià de Cultura. Les entrades es poden adquirir en les taquilles del teatre i en la taquilla en línia de l'IVC.

Galeria d'imatges