Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori
Aigua

Salomé Pradas defén el model de justícia solidari i equitatiu del Tribunal de les Aigües

08/02/2024
Salomé Pradas defén el model de justícia solidari i equitatiu del Tribunal de les Aigües
  • La consellera assegura que “la nostra posició és solidària, però també reivindicativa per a defendre davant del Govern cada gota d’aigua per a la nostra terra”

La consellera de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, Salomé Pradas, ha defés el model de justícia “solidari i equitatiu” del Tribunal de les Aigües, l’ens jurídic més antic d’Europa. Pradas s’ha pronunciat en estos termes després d’assistir a una sessió ordinària del Tribunal, que s’ha celebrat este dijous a València.

La consellera ha reivindicat el “paper clau” que encara exercix el Tribunal, “que forma part del patrimoni cultural i històric dels valencians i dels seus senyals d’identitat”. Així mateix, ha valorat que darrere de la senzillesa del funcionament d’esta institució “s’amaga un model de justícia, valuós i respectat durant generacions, que fomenta la participació ciutadana, la solidaritat i la cohesió social”.

En este sentit, ha manifestat que el Tribunal de les Aigües “representa la vigència del compromís dels valencians amb valors fonamentals en la nostra societat, com l’equitat en l’ús d’un bé tan preuat com l’aigua”. Uns principis “que inspiren cada dia l’acció política del Govern Valencià”, ha explicat.

La titular de Medi Ambient ha afirmat que el Consell de Carlos Mazón “ha convertit la gestió de l’aigua en un dels pilars de la seua acció de govern”. Per això continuem treballant per a ser referents en la correcta gestió de l’aigua, hi ha afegit. “Reutilitzem el 40 % de l’aigua de tot Espanya i continuem treballant per a optimitzar recursos i impulsar polítiques hídriques més eficients, que conjuguen el desenvolupament econòmic i social amb sostenibilitat”.

“La nostra posició és solidària, però també reivindicativa per a defendre davant del Govern cada gota d’aigua per a la nostra terra”, ha indicat Pradas, que ha asseverat que el Consell “vol que l’aigua deixe de ser una ferramenta de confrontació per a ser una ferramenta de solució”. Per a la consellera, “cada part del nostre territori té unes necessitats diferents, però tots tenim en comú una mateixa màxima: sense aigua no hi ha vida ni desenvolupament”.

Galeria d'imatges